Županija
Dan kruha obilježen u OŠ Ivan Goran Kovačić

Kruh bi trebao biti temelj života

objavljeno 13.10.2017. u 10,52
3b.JPG
3b_1.JPG
3b_2.JPG
3b_3.JPG
3b_4.JPG
3b_5.JPG
  • 3b.JPG
  • 3b_1.JPG
  • 3b_2.JPG
  • 3b_3.JPG
  • 3b_4.JPG
  • 3b_5.JPG
 
Duga Resa - Kruh i svi ostali pekarski proizvodi obilježili su današnji dan i u dugoreškoj OŠ Ivan Goran Kovačić. Ali, uz slavljenje kruha učenici ove škole nisu zaboravili ni na druge, one siromašnije.

Zahvaljujući učiteljici Marini Brozović i njenom 3. b razredu treću godinu za redom, njihova djela imaju i humanitarni karater. Nakon dvije božićne akcije, 25 mališana iz 'razreda velikoga srca' sada su odlučili održati je za Dan kruha. Brašno, sol i kvasac donirali su dugoreškom Crvenom križu.

- Ove godine 3.b pomaže socijalno ugroženim obiteljima tako da smo skupili 26 kila brašna, soli i svaki učenik je donio kvasac. Dakle, ono što je potrebno da se napravi kruh jer smatramo da bi kruh trebao biti temelj života. Odrekli smo se zato proslave Dana kruha u razredu i naše pakete odnijet ćemo Crvenom križu, naglasila je učiteljica Brozović.

A njeni učenici svi uglas kažu da pomažu jer ih to čini sretnima.

- Volimo i da drugi budu sretni. Pomažemo jer mi imamo jako puno stvari pa želimo da i drugi budu sretni.

Kome će pomoći iduće godine još moraju smisliti.

Već tradicionalno za Dan kruha u OŠ "Ivan Goran Kovačić" se održava i prigodna izložba. Njome se prikazuju stari običaji i tako čuva kulturna baština dugoreškog kraja.

- Izložbu organiziramo već 14. godinu. Proteklih godina to su bile izložbe vezane za tradicijske rukotvorine, stolnjake, izložba zidnjaka, nošnji, posteljine, starog namještaja itd. Ove godine imamo izložbu pod nazivom "Svakom loncu poklopac". Osim što će učenicima učitelji objasniti smisao te tradicionalne izreke ovaj puta smo je obradili i doslovno jednom velikom izložbom tradicijskog posuđa.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious