Život oko nas
Počinju radovi u sklopu projekta Demokratski rasadnik

Predvorje kina-demokratski epicentar D. Rese

objavljeno 9.5.2013. u 11,51
demo_centar_1.JPG
demo_centar_2.JPG
demo_centar_3.JPG
demo_centar_4.JPG
  • demo_centar_1.JPG
  • demo_centar_2.JPG
  • demo_centar_3.JPG
  • demo_centar_4.JPG
 
Duga Resa - Za pet dana započet će preuređenje predvorja dugoreškog kina te bi ono u roku od 30 dana trebalo postati "demokratski epicentar Duge Rese".

Uređenje 130 četvornih metara prostora dio je projekta "Demokratski rasadnik"  vrijednog 423.800 kuna za koji su sredstva dobivena od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sami radovi na uređenju predvorja kina vrijedni su  221 tisuću kuna, a izvodit će ih tvrtka Univerzal iz Karlovca s kojom su danas gradonačelnik Ivan Baršić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Igor Črnugelj, kao nositelji projekta, potpisali ugovor.

Nakon što uređenje završi, u ovom će se prostoru održavati društveno edukativni sadržaji udruga, društava i građana. Zajedno s kino dvoranom, u kojoj će se održavati prezentacije npr. nacrta gradskog proračuna ili prostornih planova te voditi javne rasprave, cijeli ovaj prostor bi trebao doprinjeti demokratizaciji Duge Rese.

"Ovaj prostor bit će od 0 do 24 samo za udruge i građane, dok to Gradska vijećnica nije bila", rekao je Baršić, a Črnugelj dodao kako se očekuje "da će Duga resa dobiti mjesto razmjene ideja".

U Gradu su uvjereni kako se radi o održivom projektu koji će živjeti i nakon 31. prosinca (do kad traje). U sklopu Demokratskog rasadnika svih 16 Mjesnih odbora u Dugoj Resi dobilo je velike oglasne ploče na kojima će se informirati o svim događanjima u gradu.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious