Županija
U Vladi danas svečano potpisivanje ugovora s hrvatskim bolnicama o bespovratnim sredstvima, među njima i karlovačka

OB Karlovac dobiva 36 milijuna kuna iz EU

objavljeno 8.2.2017. u 9,45
bolnica_7.JPG
  • bolnica_7.JPG
 
Karlovac - Nešto manje od 36 bespovratnih milijuna kuna iz europskog fonda dobit će karlovačka Opća bolnica za svoj projekt dnevne kirurgije.

Župan Vučić i ravnatelj Jančić danas u Vladi, zajedno s ostalim županima i bolnicama koje su također dobile novac, svečano potpisuju ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Poboljšanja isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama.

Ovim ulaganjem karlovačka bolnica postat će još opremljenija, naglašava ravnatelj Ervin Jančić. Novac će iskoristiti za nabavu različitih uređaja vrijednih 19 milijuna, a za radove, između ostalog i  za četiri operacijske  dvorane je 16 milijuna kuna.

Dnevna kirurgija bit će smještena na prvom katu bolnice, gdje je sada dio Poliklinike. Dio tj. dnevna bolnica za zarazne bolesti i za psihijatriju bit će u donjoj zgradi, a nove operativne dvorane na 6. katu.

OB Karlovac je spremna za raspisivanje natječaja pa planiraju vrlo brzo nakon današnjeg potpisivanja ugovora krenuti s provedbom ovog projekta.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious