Afere
Zbog slučaja zlostavljanja ravnatelj Šumarsko - drvodjeljske škole u Karlovcu održao pressicu

Erdeljac: Nije bilo silovanja niti ozljeda

objavljeno 7.12.2011. u 12,52
erdeljac_1.jpg
erdeljac_2.jpg
erdeljac_3.jpg
erdeljac_4.jpg
erdeljac_5.jpg
erdeljac_6.jpg
erdeljac_7.jpg
erdeljac_8.jpg
erdeljac_9.jpg
  • erdeljac_1.jpg
  • erdeljac_2.jpg
  • erdeljac_3.jpg
  • erdeljac_4.jpg
  • erdeljac_5.jpg
  • erdeljac_6.jpg
  • erdeljac_7.jpg
  • erdeljac_8.jpg
  • erdeljac_9.jpg
 
Karlovac - Ovo što se dogodilo u našoj školi je negodan događaj i svima je zbog toga teško, ali nije bilo silovanja niti je zlostavljani dječak završio u bolnici.

Rekao je to Robert Erdeljac, ravnatelj Šumarsko - drvodjeljske škole u Karlovcu koja je prošlog četvrtka bila poprište napada trojice učenika na jednoga.

'U drugom razredu šumarskih tehničara, u učionici pod odmorom između 6. i 7. sata trojica učenika zlostavljala su četvrtoga. Naslonili su ga na klupu, dvojica su ga držala dok mu je treći pokušao nogu od stolice staviti u stražnjicu', pojasnio je Erdeljac.

Roditelji zlostavljača bili su šokirani onim što su čuli da su njihova djeca učinila. Nakon razgovora u školi sa svojom su djecom otišli k napadnutom dječaku i ispričali se. Pred dva dana otac napadnutog dječaka čak je tražio da se zlostavljače ne izbacuje iz škole.

Jesu li htjeli seksualno ili ne zlostavljati svog fizički slabijeg kolegu iz razreda nije poznato tek se zna da u svom naumu nisu uspjeli jer se zlostavljani dječak sam obranio i sve prijavio pedagogici. Nije bio ozlijeđen i nije hospitaliziran. Drugi je dan došao u školu.

Nasilnici već dva tjedna zlostavljali, učenici šutjeli zbog straha

Pedagogica Mirna Korkut ovog je mladića nazvala herojem jer je prijavio nasilnike. Naime, ispostavilo se da, unatoč tome što s trojicom zlostavljača u školi ranije nisu imali problema te se radi o vrlo dobrim i odličnim učenicima, oni već dva tjedna u razredu provode nasilje. Žrtve su im već bili šestorica fizički slabijih učenika.

A iako su se zlostavljači i njihovi roditelji otišli ispričati roditeljima i zlostavljanom dječaku, trojac je izbačen iz škole. Tu odluku dobrom smatraju i u učeničkom vijeću.

Škola je na prijavu učenika reagirala vrlo brzo. Dječak nije bio ozlijeđen, ali se, prema riječima pedagoginje, osjeća neugodno i jadno. O svemu je odmah obaviještena policija i Centar za socijalnu skrb. U školu je danas stigla i prosvjetna inspekcija, a o svemu je obaviješteno i Ministarstvo i Županija.

Točnije udaljeni su s nastave dok traje cijeli postupak utvrđivanja što se točno dogodilo. Policija će učenike koji su svjedočili ovom događaju, a i one koji su i posljednja dva tjedna vidjeli trojicu nasilnika da rade isto, ispitati danas poslijepodne.

- Ovo je izolirani slučaj i ne treba generalizirati. Puno radimo na prevenciji upravo nasilja među vršnjacima, po tome je naša škola poznata. Ovo što se dogodilo pokazatelj je da moramo raditi još i više jer činjenica da su djeca dva tjedna šutjela o zlostavljanjima dovoljno govori. Kažu da nisu ništa rekli jer se nisu htjeli miještati. Mislim da su se bojali osvete - izjavila je za RM pedagoginja Korkut.

Sva četvorica učenika su Karlovčani. Trojica koja već dva tjedna zlostavljaju stigli su iz iste osnovne škole (u Karlovcu i inače poznate kao 'problematične').
Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious