Županija
Festival žestokih rifova privukao i goste u Karlovac

Udar groma nadmašio očekivanja

objavljeno 7.10.2017. u 13,47
udar_1.JPG
udar_2.JPG
udar_3.JPG
udar_4.JPG
udar_5.JPG
udar_6.JPG
  • udar_1.JPG
  • udar_2.JPG
  • udar_3.JPG
  • udar_4.JPG
  • udar_5.JPG
  • udar_6.JPG
 
Karlovac - Prva večer Udar Groma opravdala je očekivanja mnogobrojnih ljubitelja žestoke glazbe. Uz lokalnu publiku na ovogodišnje izdanje stigao je i velik broj gostiju iz Zagreba, Pule, Dalmacije, Ljubljane.

Večer su otvorili mladi i sve uspješniji karlovačko-dugoreški Stained Hand pojačani s novim bas gitaristom.

Odlično ozvučenje i rasvjeta omogućili su publici da u potpunosti doživi neo power violence koji izvodi mlada četvorka.

Ekipe od Karlovca do Pule

No Trivia Peddlers iz Pule čine poznata imena i članovi više kultnih imena, Nulla Osta, SMC i Red Tape, a ovim projektom vraćaju se u glazbene 80-te i američki hardcore punk kombiniraju sa suvremenim punk n rollom na tragu norveških Turbo Negro.

Disbaja, po mnogima najbolji bend večeri, sviraju metalizirani 80's dbeat, privukli su publiku do pozornice. Žestoka i uigrana svirka bez pauze između pjesama obilježje su ovog sastava. Prema riječima pjevača Mitje, bend intenzivno radi na novim materijalima i stalnim koncertima.

Left To Starve, mladi heroji karlovačkog crust punk sludgea, iz koncerta u koncert potvrđuju svoj potencijal. Glazbena vožnja iz najsporijih dijelova u brze dionice, ultimativan gear i inovativan pristup već sad podsjećaju na američke sludge prvake Graves at Sea.

Bend koji smo morali u Karlovcu čekati dugih 13 godina pulski su Nulla Osta. U međuvremenu svojim double bass crust pankom osvojili su brojnu publiku na europskim i američkim turnejama.

Večeras se nastavlja Udar groma

Udar groma nastavlja se i večeras uz nastupe čak pet metal bendova: po prvi puta u Karlovac stižu zadarski progresivni death metalci E.N.D. i splitski metal-pankeri Inverted Pussyfix koji rijetko nastupaju jer dio članova živi van Hrvatske. Nastup na Udaru Groma će biti iznimna prilika kad ih se može vidjeti u živo. Iz Rijeke stižu doom metalci Old Night, band nastao na temeljima poznatih Ashes You Leave, a ovom prilikom promoviraju prvi album izašao 26. kolovoza za Rain Without End records. Bend za sve ljubitelje sporijeg zvuka na tragu dooma Black Sabbatha, grungea Alice in Chains i natruhama blues rocka.

Konačno iz Karlovca stiže i jedan stoner/doom band koji vježba ni više ni manje nego na Maloj sceni a skriva se iz imena Gun Blade. Uz njih tu su i provjereni Motorhead tribute band March or Die.

Sve u svemu pred nama je još jedna zanimljiva večer na maloj sceni Hrvatskog doma.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious