Županija
Izrada igraćih konzola

Počele Gajšakove tehničke radionice

objavljeno 7.10.2017. u 13,41
ztk_1.jpg
ztk_2.jpg
ztk_3.jpg
ztk_4.jpg
ztk_5.jpg
ztk_6.jpg
  • ztk_1.jpg
  • ztk_2.jpg
  • ztk_3.jpg
  • ztk_4.jpg
  • ztk_5.jpg
  • ztk_6.jpg
 
Karlovac - U Zajednici tehničke kulture održana je prva radionica sastavljanja MAKERbuino konzola u Karlovcu.

Albert Gajšak, pobjednik nedavno održanog Idea Knockout startup natjecanja, održao je 6-satnu radionicu za 11 polaznika. Sudionici su bili učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti. Time je i praktično prikazana kvaliteta MAKERbuina. MAKERbuino je namijenjen svima starijim od 11 godina.

Albert je svojom inovativnošću, uz malo genijalnosti i zvjezdanu osobnost dokazao da se uspješan inovator i poduzetnik može postati i prije punoljetnosti. Kvalitetnim izvođenjem, stručnošću i ležernošću olakšao je ovu zahtjevnu radionicu. Svi sudionici su uspješno izradili konzolu, koja je namijenjena prvenstveno učenju lemljenja, elektronike, programiranja i informatike.

Svatko od njih je sam izradio svoju igraću konzolu. Na njoj će moći igrati poznate arkadne igre retro izgleda, no moći će stvarati i nove igre. Svi su u procesu izrade saznali na koji se način od ideje može doći do gotovog proizvoda. Upoznali su se sa procesom rada, dijelovima, svrhom i mogućnostima pojedinih komponenti, kao i načinom ukupnog rada.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi izmjenjivali su informacije, međusobno si pomagali i surađivali, šalili se i učili.

Na ovaj način je radno započeo ovogodišnji ciklus radionica u Zajednici. U Zajednici tehničke kulture Karlovac, M. Vrhovca 15, započele su radionice robotike, modelarstva i rada sa mikrokontrolerima.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious