Županija
Proslava Oluje u Slunju okupila tisuće ljudi, središnji događaj koncert Marka Perkovića Thompsona

Thompson osvojio Slunj:To je naše zajedništvo

objavljeno 5.8.2017. u 23,40
thomp_1.JPG
thomp_2.JPG
thomp_3.JPG
thomp_4.JPG
thomp_5.JPG
thomp_6.JPG
thomp_7.JPG
  • thomp_1.JPG
  • thomp_2.JPG
  • thomp_3.JPG
  • thomp_4.JPG
  • thomp_5.JPG
  • thomp_6.JPG
  • thomp_7.JPG
 
Slunj - Marko Perković Thompson zagrmio je točno u 23 sata i 25 minuta usred Slunja "Za dom", a tisuće ljudi zapjevale su s njim "Čavoglave". Počeo je tako dugoočekivani Thompsonov nastup u Slunju, a odmah nakon kultnih Čavoglava, uslijedila je i "Anica kninska kraljica".

Zastave i brojne baklje bile su kulisa početka ali i cijelog koncerta na kojeg su pristigli brojni Thompsonovi fanovi iz cijele zemlje.

- Čestitam od srca Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, rekao je Thompson, a na njegove riječi publika je odgovorila "Zovi, samo zovi". -Ovo smo priželjkivali, da svi zajedno slavimo, ovdje u Slunju, hvala Bogu prepoznala se inicijativa da se Dan pobjede u mjestima koje su dale žrtvu za hrvatsku slobodu. To je naše zajedništvo, ono što smo mi iz Čavoglava htjeli, rekao je Thompson. Pozvao je da se Dan pobjede i hrvatskih branitelja slavi u duhu zajedništva i dostojanstva.

Thompsonovim koncertom tako je u Slunju obilježen Dan pobjede, ali i sutrašnji Dan grada koji je prije 22 godine vraćen Hrvatima i oslobođen veličanstvenom akcijom Oluja.

Brojni posjetitelji koncerta nisu krili oduševljenje koncertom. - Bilo je sjajno, veličanstveno, super, fantastično, nizali su komentare o koncertu čiji je vrhunac bio "Lijepa li si", pjesma koja je užarila slunjske ulice i trgove i uz koju je uslijedio i vatromet.

Slunj od jutra pucao po šavovima

Brojni su već od ranog jutra dolazili u Slunj čiji stanovnici ne pamte ovolik broj gostiju u gradu, a Slunj je doslovno pucao po šavovima. Njegovi stanovnici već danima su u žiži javnosti, a nekoliko dana prije svi su smještani kapaciteti rasprodani.

Brojne hrvatske zastave, parole, sve to vijorilo je od jutra u Slunju u kojeg su pristigli brojni Thompsonovi fanovi iz cijele zemlje. Slunjani su danas bili i više nego ponosni na svoj grad, a unatoč velikoj vrućini izašli su na ulice, balkone, šetali gradom i uživali u događaju koji je doveo tisuće u njihov grad.

Slunjski gradonačelnik na pozornici zapjevao: Zovi, samo zovi

Slunjski gradonačelnik Jure Katić bio je vidno ganut pred nastup M.P.Thompsona. Nakon što ga je voditelj najavio, zahvalio je svima što su došli u Slunj koji je uz Rakovicu, Saborsko, Cetingrad, a nakon Vukovara, dio Hrvatske koji je najviše stradao u Domovinskom ratu. Rekao je da su za Thompsonov dolazak u Slunj najzaslužniji i ministar branitelja Tomo Medved i karlovački župan Damir Jelić. Katić je uz publiku i zapjevao "Zovi, samo zovi".

Članovi hrvatskog Generalskog zbora i sudionici akcije Oluja bili su također u Slunju. Nakon Bulićevog koncerta, mikrofon je preuzeo voditelj Velimir Bujanec koji je kazao kako se u Slunju prema policijskim izvješćima okupilo 50 tisuća ljudi. Pozdravio je ministra Medveda te župana Jelića, a osobito Thompsona, velikog domoljuba.
Ministar Medved:Slomljen je krvavi pir

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je danas ranije u Slunju na proslavi 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice da su hrvatske snage u toj veličanstvenoj operaciji uspjele slomiti krvavi agresorski pir te vratiti građane iz četverogodišnjeg progonstva.

"Uspjeli smo, oslobodili smo sva okupirana područja, omogućili ljudima da se vrate svojim domovima, ali smo za slobodu platili veliku cijenu, 352 života hrvatskih branitelja i civila", rekao je Medved i u ime tih žrtava pozvao sve građane na zajedništvo i dostojanstveno slavlje.

Župan Jelić: Nema ljepšeg nego kad se Hrvatska slije ovdje

U svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića, župan Karlovačke županije Damir Jelić u svom je govoru rekao da je bilo mnogo patnje i žrtava ali se, kazao je, "kroz žrtvu osnaživala i ljubav prema hrvatstvu i njenom temelju Katoličkoj crkvi, što je razlog da danas ovako veličanstveno slavimo svoje pobjede"

Podsjetivši okupljene hrvatske branitelje iz svih krajeva Hrvatske da je taj prostor današnje Karlovačke županije u Domovinskom ratu bio okupiran na preko 50 posto svoje površine, istaknuo je kako nema ljepšeg trenutka nego da se cijela Hrvatska slije u taj prostor i zajedno slavi pobjedu, domovinsku zahvalnost, hrvatske branitelje. Poziv je to i svima onima koji nisu Hrvati i Hrvatice, ali Hrvatsku osjećaju svojom domovinom, da budu s nama i da i oni budu vjesnici bolje budućnosti Hrvatske", rekao je Jelić.

Hrvatsku su stvorili hrvatski branitelji

Ratnih dana prisjetio se zapovjednik 14. domobranske pukovnije Vladimir Katić. Gradonačelnik Jure Katić je zahvalio svima koji su danas od osam sati ujutro do 15,30 sati pješice prošli stazu Oluje, posebno onima koji su to učinili dvanaesti put, od Kamenice do Slunja i tako se prisjetili oslobođenja Slunja, Cetingrada i Rakovice: - Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu, već su je stvorili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, rekao je Jure Katić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious