Crna
Ne krade se samo novac i zlato iz policije, već i oružje

Iz ogulinske policije ukradena strojnica

objavljeno 5.4.2016. u 12,22
185v.jpg
  • 185v.jpg
 
Ogulin - I dok vrh policije intenzivno istražuje pljačku novca i zlata iz sjedišta zagrebačkog Krima, u Policijskoj upravi karlovačkoj istražuju krađu strojnice iz svoje postaje u Ogulinu!

Kako Radio Mrežnica doznaje, tamo je tijekom ožujka iz postaje ukradena policijska  strojnica hrvatske proizvodnje "Ero".

Riječ je o službenom policijskom oružju, a kad se shvatilo da strojnice nema, pokrenuta je istraga unutar postaje. S obzirom da se zna tko i na koji način može do oružja, policija se, očito je, fokusirala na sebe samu, a onda se dogodio nastavak priče.

Policija potvrdila priču, ali ne kažu gdje je strojnica ukradena

Strojnica je pronađena, kako Radio Mrežnica doznaje, 29. ožujka, a uz nju i oko stotinjak komada streljiva.

Događaj je za naš Radio potvrdila i Senka Staroveški iz karlovačke policije. Kao i obično, policija je škrta na informacijama. Potvrđuju kako kažu, "otuđenje", ali i pronalazak. No, o tome gdje je ukradena, u policiji ne kažu ni slova.

- Možemo potvrditi da je evidentirano otuđenje, a ujedno i pronalazak jedne službene strojnice. U tijeku je kriminalističko istraživanje, rekla je Staroveški.

A policija ne otkriva ni kako je zapravo  strojnica pronađena. A upravo je to najzanimljiviji dio priče.

Strojnica ostavljena pred vratima Ogulinca?

Neslužbena verzija pronalaska jest da ju je nepoznat netko i očito, dobro upoznat s krađom, ostavio pred ulaznim vratima jednog Ogulinca, zajedno sa streljivom. Ogulinac kojem je netko pozvonio na vrata, ostao je u čudu našavši oružje na kućnom pragu, pa sve odnio policiji. Ispostavilo se tako da je riječ o ukradenoj strojnici koju su ogulinski policajci tražili. Ovu priču u policiji nam ne žele uopće komentirati,  jer kažu da su izvidi tajni.

I dok policija radi tajne izvide, jasno je da je nestanak službene strojnice povezan upravo s nekim iz same policijske službe, te da policija definitivno u istrazi mora krenuti od sebe same i svojih propusta. Inače, zanimljivo je da je ovakva puška nedavno pronađena kod džihadista u Francuskoj koji su pripremali nove terorističke napade.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious