Afere
Inicijativa građana već pola godine istražuje

STOP korupciji: Ima li pročelnica diplomu?

objavljeno 31.1.2012. u 9,18
topolnjak_halapa_1.JPG
  • topolnjak_halapa_1.JPG
 
Karlovac - Više od pola godine karlovačka inicijativa "Stop korupciji" na čelu s Domagojem Švegarom istražuje ima li pročelnica ureda župana Bernardica Topolnjak Halapa pravovaljanu diplomu Ekonomskog fakulteta koja je bila uvjet za posao koji obnaša.

O tome su danas izvjestili i medije.

Kažu da, iako je Karlovačka županija prvo odbila dati informaciju o pročelničinoj diplomi s obrazloženjem da je riječ o profesionalnoj tajni, ipak su popustili nakon što je Agencija za zaštitu osobnih podataka donijela rješenje kojim utvrđuje javni interes.

Ekonomski fakultet još nije odgovorio "Stop korupciji" je li ta diploma autentična ili ne.

No, u inicijativi napominju kako su pregledali monografiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja sadržava popis svih diplomiranih ekonomista na tom fakultetu i nisu pronašli ime Bernardice Topolnjak u popisu.

"Kako to svakako ne predstavlja valjani dokaz o diplomiranju ili nediplomiranju pročelnice Ureda župana Karlovačke županije, moramo za svaki ozbiljan zaključak pričekati službeno očitovanje Ekonomskog fakulteta", kažu u "Stop korupciji".

A župan Ivan Vučić napominje kako je pročelnica zaposlena temeljem dokumentacije koja je tražena natječajem, no zbog svega zatražio je i provjeru na Ekonomskom fakultetu. Isto je, kaže učinila i pročelnica.

"Moja kadrovska služba ima sve dokumente ovjerene i od bilježnika i svega što treba. Sad smo još zatražili temeljem nekih saznanja, provjeru od Ekonomskog fakulteta jer ova dokumentacija koja je kod nas u Županiji je sva ona koja je tražena temeljem zakona i natječaja", izjavio je župan Ivan Vučić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious