Karlovac
U Karlovcu predstavljen projekt E-grad

Od 6. svibnja Karlovac E-grad

objavljeno 3.5.2013. u 12,22
e-grad_1.JPG
  • e-grad_1.JPG
 
Karlovac - Od 6. svibnja Karlovčani će preko interneta moći ući u javni portal i pratiti stanje svojih građevinskih, komunalnih ili bilo kojih drugih upita odnosno dokumenata.

U Gradu su se danas pohvalili i najavili projekt E grad koji će zaživjeti od 6. svibnja.

Nakon što je 2009. uvedeni interni portal grada, od ovog datuma, građani će, ako žele, kod predaje dokumenata, moći zatražiti PIN i preko njega ući u portal  e-portal.karlovac.hr, za građane i javne subjekte.

Jednim klikom miša građani će vidjeti kod koga je njihov spis i u kojoj fazi rješavanja. A što rade referenti, već vide i njihovi šefovi, pa se očekuje da će zapinjanja kod rješavanja zahtjeva zbog nečijeg nerada, ubuduće bit što manje.

Projekt je koštao 80 tisuća kuna, a konačni cilj je ISO certifikat Gradske uprave.

Inače, pročelnica Marija Jelkovac je najavila i da će do kraja ove godine pokrenuti i eObrazac – za popunjavanje obrazaca i zahtjeva na internetu, a da bi početkom iduće godine realizirali projekt elektronskih sjednica Gradskog vijeća. Zaokružit će se tako priča započeta još 2009. kada je profunkcionirao intranet – interni gradski portal, potom 2011. kada su uvedeni eRačuni te od početka ove godine i ePisarnica.

Uz to, čeka se odobrenje resornog ministarstva za Hot Spot usluge na Korzu, Foginovom i Promenadi.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious