Afere
Župan Ivan Vučić pred novinarima

Halapa Topolnjak više nije pročelnica!

objavljeno 3.2.2012. u 11,04
vučić_press_1.jpg
vučić_press_2.jpg
bernardica_halapa_topolnjak_1.JPG
vučić_press_3.jpg
  • vučić_press_1.jpg
  • vučić_press_2.jpg
  • bernardica_halapa_topolnjak_1.JPG
  • vučić_press_3.jpg
 
Karlovac - Bernardica Halapa Topolnjak više nije pročelnica Ureda karlovačkog župana jer njena diploma nije vjerodostojna!

Kako je objasnio karlovački župan Ivan Vučić pred novinarima, njen otkaz ide "po sili  zakona".

- Danas smo dobili potvrdu Ekonomskog fakulteta da diploma Bernardice Halapa Topolnjak, koju je priložila, nije vjerodostojna, obrazložio je Vučić koji je kazao da je razočaran ovime što se dogodilo.

Osim što je prije dvije godine dobila posao u Županiji, Bernardica je i predsjednica Županijskog HSP-a. Visoko je pozicionirana i u vrhu stranke, a da je osoba na koju je HSP računao govori i podatak da je nosila listu HSP-a u 7. izbornoj jedinici (jedina lista na kojoj je bilo 100-postotna zastupljenost žen).

Cijeli slučaj preuzela je policija te Državno odvjetništvo.

Halapa Topolnjak danas se nije pojavila na poslu, a nije je bilo ni na pressici. Vučić kaže da ju je pokušavao dobiti telefonom i uspio nakonk trećeg puta. Kaže kako bivša pročelnica i dalje tvrdi da sve to nije istina.

"Mi imamo original dokument od Fakulteta i postupamo po zakonu, a ona u svom postupku dokaže da nije", rekao je Vučić.

Mjesečno više od 9 tisuća kn neto plaće

Kako se čulo na presici, Halapa Topolnjak dvadeset je mjeseci primala plaću veću od  9 tisuća kuna netto tj. više od 14 tisuća kuna bruto, a u međuvremenu je položila i državni stručni ispit za rad u državnoj upravi.

Halapa Topolnjak nije bila osoba s posebnim ovlaštenjima pa nema odluka ili rješenja koja je ona donosila i koja bi se sada morala ukidati. Župan Vučić rad bivše pročelnice ocjenio je zadovoljavajućim.

"Na natječaj je primljena jer je imala svu traženu dokumnetaciju", kazao je dožupan Josip Šafar koji je na čelu povjerenstva za provedbu natječaja. Naime, iako nije priložila originalnu diplomu već presliku, ipak ta preslika bila je ovjerena kod javnog bilježnika. Tko je javni bilježnik koji ju je ovjerio zbog istrage danas nije otkriveno.

Šafar je odbacio sumnje da je netko iz povjerenstva bivšoj pročelnici unaprijed dao pitanja koja su bila na pismenom dijelu natječaja.

Sada će biti imenovan v.d. pročelnika, a potom i raspisan novi natječaj. Kako se ovo ne bi ponovilo, Šafar je najavio da će se ubuduće uz diplomu tražiti i potvrda s fakulteta.

Podsjetimo, priču oko vjerodostojnosti diplome Bernardice Halapa Topolnjak pokrenula je prije 6 mjeseci inicijativa "Stop korupciji" kojoj je na čelu Domagoj Švegar tj. ekipa bivših karlovačkih HSP-ovaca koji su stranku napustili zbog neslaganja sa županijskom šeficom HSP-a, danas bivšomo pročelnicom. 
Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious