Županija
Karlovačka Gimnazija među 14 škola ambasadora Europskog parlamenta

Gimnazijalci ambasadori EU parlamenta

objavljeno 28.7.2017. u 13,02
gimnazija_1.JPG
  • gimnazija_1.JPG
 
Karlovac - Karlovačka Gimnazija jedna je od prvih 14 škola u Republici Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu Europskog parlamenta. Ona je, naime, postala Ambasador Europskog parlamenta.

Na aktivnostima ovoga projekta cijelu prošlu godinu predano je radila profesorica engleskog jezika Jelena Despot s dvadeset učenika drugih razreda Gimnazije koji inače pohađaju izbornu nastavu poslovnog engleskog i političke geografije.

-Odabrala sam grupu od dvadesetak učenika s kojima sam imala radionice na razne teme o Europskoj uniji. Proslavili smo i Dan Europe u Gimnaziji, 09. svibnja, a sudjelovali smo i u zagrebu na konferenciji i sa svim tim našim aktivnostima ispunili smo kriterije pa smo jučer i službeno dobili potvrdu da smo postali jedna od 14 škola u Hrvatskoj koje su ambasadori Europskog parlamenta, pojašnjava profesorica Jelena Despot.

Učenici jako dobro reagiraju na sadržaje koje usvajaju tijekom projekta, a posebno im je korisno znanje o mogućnostima koje nudi Erasmus plus program.

-Osim teorijskih radionica kako funkcionira Europska unija, što je to Europska unija, vrijednosti Europske unije, posebno su bili zainteresirani kada smo došli do dijela kako oni mogu profitirati od Europske unije. Razgovarali su o programu Erasmus plus i saznali su kako oni mogu koristiti program kao studenti i kao učenici. Taj dio ih je najviše zanimao. Također, jako im je bila zanimljiva konferanicija na kojoj je sudjelovalo svih 14 škola i trajala je dva dana. Svi su zajedno boravili u Zagrebu i to su izdvojili kako jako vrijedno iskustvo, naglašava Despot.

Usvojena znanja će od sljedeće godine prenijeti drugim učenicima. Oni će biti predavači na temu Europske unije u sklopu Građanskog odgoja u svojoj školi.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious