Županija
Ploča na kojoj je označen početak radova na izgradnji novog mosta preko Kupe postavljena dalekko od očiju javnosti

Jesu li počeli radovi na mostu u G. Pokupju?

objavljeno 27.3.2015. u 9,19
most 01.JPG
most 02.JPG
most 03.JPG
  • most 01.JPG
  • most 02.JPG
  • most 03.JPG
 
Karlovac, Ozalj - Jesu li radovi na izgradnji novog mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju, na državnoj cesti prema Ozlju, počeli ili nisu teško je reći i boljim znalcima. Naime, ploča koja bi možda mogla ukazivati na to da jesu postavljena je daleko od očiju javnosti.

Kako javljajuj slušatelji Radio Mrežnice i čitatelji RM portala, "ovu ploču mogu vidjeti jedino dabrovi i crvenperke".

A na njoj stoji da je investitor Hrvatske ceste, izvođač Ceste Karlovac, da je projekt izradio Željeznički projektni biro iz Zagreba, da je građevinska dozvola izdana 26. ožujka 2013. (točno prije dvije godine) te da će nadzor nad radovima obavljati same Hrvatske ceste tj. njihov sektor za građenje i rekonstrukciju.

Zbog svega, stanovnici se pitaju znači li postavljanje ove ploče i početak radova. Ako da, kako je to moguće kad, kako kažu nije proveden otkup zemljišta za pristupne ceste. 

A Hrvatske ceste su prije nekog vremena Radio Mrežnici i same izjavile da će natječaj za izvođača radova biti proveden u drugom kvartalu 2015. i to nakon otkupa zemljišta koji će se dogoditi u prvom kvartalu.

Mještane kojima je ovaj most, kao i gradu Ozlju, od iznimne važnosti, brine to što je cijeli postupak "oko javne rasprave, suglasnosti na izmjere koje su odobrile davno pokojne osobe, preko izvješća da su na predmetnim česticama bile izvješene obavjesti o projektu, a nisu do nepostojanja novog mosta i pristupnih cesta u nijednom prostornom planu" odrađen u najvećoj tajnosti.

- Sve skupa je odrađeno u najvećoj tajnosti, vjerojatno zbog toga što bi se javnost mogla pobuniti jer se radi o poplavnom području i projektom novog mosta su izravno ugroženi životi i imovina dijela Mahićna, Gornjeg Pokupja, Levkušja..., kažu nam stanovnici spomenutih mjesta.

Na fotografijama je vidljivo da je ploča gotovo nevidljiva. Ako malo napregnete oči uočit ćete je u sredini većine slika.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious