Županija
Vraća li se omiljeni gradonačelnik?

Škrgatić pred povratkom u karlovačku politiku

objavljeno 25.6.2017. u 13,10
krgatić_miro_1.JPG
  • krgatić_miro_1.JPG
 
Karlovac - Miro Škrgatić, nekadašnji karlovački gradonačelnik, i bivši zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture pred povratkom je u karlovačku politiku.

Ovaj 58-godišnji Karlovčanin zadnjih je godina bio na čelnoj funkciji u Autocesti Rijeka - Zagreb, a prije 14 mjeseci postao je zamjenik Olegu Butkoviću.

Kako doznajemo, Škrgatićev povratak u lokalnu, karlovačku politiku je izgledan, a njegovo se ime spominje  i u  kombinacijama za direktora gradske tvrtke Čistoća. Neslužbeno, gradonačelnik Mandić sklon je Škrgatićevom povratku u Karlovac, no bez obzira na želje, treba znati da Škrgatića do kraja godine "kvači"  sukob interesa pa ni u snu, a kamoli na javi, ne može u uprave tvrtki ili u nadzorne odbore.

Škrgatić je arhitekt koji je s funkcije gradonačelnika 2007. godine morao otići jer je formalno tada "prešao na novu dužnost", no u pitanju je bio sukob s Brankom Vukelićem oko imenovanja ravnateljice Gradske knjižnice, odnosno njegove favoritkinje Draženke Polović koju pokojni Vukelić nije htio na tom mjestu.

Škrgatić slovi za umjerenog političara, korektnog i otvorenog za prijedloge struke, pa ne čudi zato što se Mandić želi okružiti takvim HDZ-ovcima. Kako bilo, Škrgatić vjerojatno nema ništa protiv povratka u Karlovac, samo je pitanje kad točno, a onda i gdje.

Trenutno je u ARZ , v.d. direktor Tehničkog sektora i EU projekata.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious