Kultura
Kunstbunker organizira još jedan zanimljiv kulturni događaj

Prva izložba skulptura ovog četvrtka u D.Resi

objavljeno 25.5.2015. u 14,30
kunst_izložba_1.JPG
kunst_izložba_2.JPG
kunst_izložba_3.JPG
kunst_izložba_4.JPG
kunst_izložba_5.JPG
kunst_izložba_6.JPG
kunst_izložba_7.JPG
  • kunst_izložba_1.JPG
  • kunst_izložba_2.JPG
  • kunst_izložba_3.JPG
  • kunst_izložba_4.JPG
  • kunst_izložba_5.JPG
  • kunst_izložba_6.JPG
  • kunst_izložba_7.JPG
 
Duga Resa - Po prvi puta u povijesti Duge Rese u ovom će gradu biti otvorena izložba skulptura. 'Led' će probiti akademski kipar Marin Marinić.

Izložbu organizira udruga Kunstbunker, a predsjednik Nikola Vukmanić ju je najavio danas na konferenciji za novinare u demokratskom rasadnikuk. Tamo će i biti otvorena ovoga četvrtka, 28. svibnja u 20 sati.

"Prva je to izložba u povijesti grada Duge Rese. Skulpture našeg kipara bit će izložene u galerijskom prostoru Demokratskog rasadnika i u javnom prostoru grada. Na samom otvorenju nastupit će renomirani, autorski, hrvatski bend ManGroove", najavio je Vukmanić i pozvo sve Dugorešane da dođu u što većem broju.

Sam autor, akademsk ikipar Marin Marinić o skulpturama, koje će biti izložene u Dugoj Resi, kaže kako su one retrospektiva dviju njegovih ranijih izložbi "Mi Hrvati, The Final Solution" i "Cut the Crap".

"U principu to su dvije izložbe kojima ja pokušavam ispričati nekakve priče o sadašnjoj situaciji ljudi, Hrvata, u zemlji i u svijetu", kaže Marinić.

Izložba skulptura, koncert i građanske inicijative ujedno su i socijalna skulptura Nikole Vukmanića u okviru njegovog konceptualnog projekta "GEIST BURGER".

Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja.

Na otvorenju ove izložbe u četvrtka, Kunstbunker će predstaviti i svoje dvije inicijative.

"Namjeravamo pokrenuti projekt "Slobodni kiparski prostor" tako da bi unutar javnog prostora Duge Rese i Karlovca postojala označena slobodna, kiparska mjesta gdje bi kipari o svom trošku i svom riziku, uz minimalnu birokraciju mogli izlagati svoje radove. Druga naša inicijativa je da u Dugoj Resi izgradimo skulpturu Wilhelmu Anningeru - osnivaču grada Duge Rese. On, na žalost ni na koji način nije obilježen u gradu", pojasnio je Vukmanić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious