Ministar Vukelić otkrio spomen-obilježje ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu

"Neka ovo bude spomen na hrabre ljude koji su dali živote da bismo imali slobodnu Hrvatsku"

objavljeno 25.4.2008. u 13,53
20080425135339.jpg
20080425135339_2.jpg
20080425135339_3.jpg
  • 20080425135339.jpg
  • 20080425135339_2.jpg
  • 20080425135339_3.jpg
 
KARLOVAC - Neka ovo spomen obilježje bude spomen na hrabre ljude koji su dali svoje živote da bismo danas imali slobodnu i suverenu Hrvatsku - kazao je ministar obrane Branko Vukelić na otkrivanju spomen obilježja poginulim pripadnicima Hrvatske kopnene vojske ispred Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu.
Napomenuo je kako je svima jasno zašto je Zapovjedništvo upravo u Karlovcu, gradu koji je pretprio ogromne ljudske i materijalne gubitke tijekom Domovinskog rata.
- Danas se sjećamo svih palih branitelja za slobodu Hrvatske. Da nije bilo te žrtve, ne bismo danas ni bili ovdje, ne bismo imali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Da nije bilo branitelja, ne bismo danas s ponosom govorili o Hrvatskoj vojsci, ne bismo govorili o tome da smo dobili pozivnicu za članstvo u NATO-u i da se pripremamo da iduće godine postanemo njegova punopravna članica. Sve je to rezultat upravo hrabrosti i domoljublja naših branitelja! I zato je uvijek i iznova, kad god se sastanemo, obilježavamo neki dan, ili smo, kao danas u posjeti Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske, najjačje ustrojbene cjeline Hrvatske vojske, potrebno da se sjetimo i odamo dužno poštovanje onima kojih nema, koji su utkali svoj život u sve ono što danas imamo i ono što možemo imati u Hrvatskoj - rekao je ministar Vukelić.

Istaknuo je dobru suradnju HV-a i lokalne zajednice, što je vidljivo i u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, te naglasio važnost Kopnene vojske u Hrvatskoj vojsci.
- U perspektivi razvoja Oružanih snaga Kopnena vojska je jedan od najsnažnijih dijelova. Za Grad Karlovac i ovu županiju je itekako značajno što je Zapovjedništvo upravo ovdje, a zadaće koje Kopnena vojska ima pred sobom itekako važne za razvoj Oružanih snaga RH u cjelini. Zbog toga zadaće koje ima general Kruljac sa svojim suradnicima i kolegama ovdje u Zapovjedništvu i diljem Hrvatske su velike, a ja vjerujem da će odraditi sve ono što se pred njih postavi. Vjerujem i da ćemo dosegnuti, prije svega, onaj cilj koji je najkratkoročniji, ali i strateški najvažniji za Hrvatsku: članstvo u NATO-u. Te ćemo zadaće sigurno ispuniti, a onda idemo u realizaciju svega onog što je dugoročnim planom razvoja Oružanih snaga i predviđeno - poručio je ministar Vukelić.

Ministar se nakon toga sastao sa čelnicima Grada i Županije, obišao postavljeni, ali još ne i otvoren, pontonski most u Belavićima, strelište na Jamadolu, a upravo sada bi trebao obići i Dom HV-a u Karlovcu.
Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious