Županija
Početak izgradnje mosta preko Kupe kasni iz, za Hrvatske ceste, opravdanih razloga

Za most u G. Pokupju spremni novci i dozvole

objavljeno 25.3.2016. u 15,10
kupa_1.jpg
  • kupa_1.jpg
 
Karlovac, Ozalj - Nerješeni imovinsko – pravni odnosi jedini su razlog zbog kojeg još nisu započeli radovi na rekonstrukciji mosta preko Kupe u Gornjem Pokupju.

Stoji tako u odgovoru Hrvatskih cesta vijećniku Županijske skupštine Branku Jakšiću kojeg je zanimalo zašto radovi još nisu počeli.

Rješavanje imovinsko- pravnih pitanja dodatno se otegnulo i zbog katastra koji je početkom ove godine obustavio sve aktivnosti kako bi uveo novi informacijski sustav, pa Hrvatske ceste nisu mogle do katastarskog plana na temelju kojeg se izrađuje parcelacijski elaborat.

Sada je taj dokument u završnoj fazi izrade, a kada bude potvrđen u Županijskom uredu za prostorno uređenje i katastru ide se u rješavanje preostalih 60 % imovinsko pravnih odnosa.

- Sam rok dovršetka teško je predvidjeti zbog nezadovoljstva stranaka projektom i cijenom, stoji u odgovoru Hrvatskih cesta vijećniku Jakšiću. 

Riješena imovinsko - pravna pitanja jedini su preostali preduvjet za postupak javne nabave za izgradnju mosta i pristupne ceste preko rijeke Kupe u Gornjem Pokupju.

- Financijskim planom Hrvatskih cesta za 2016. novac za izgradnju mosta je osiguran tako da nema drugih razloga, osim već spomenutih, da se ove godine ne započne s projektom. Građevinska dozvola je ishođena, a izrađena je i natječajna dokumentacija, kažu u HC-u.

Procijenjena vrijednost nabave je 34 milijuna kuna, a kada jednom radovi počnu rok za dovršetak mosta bit će 18 mjeseci. Rješavanje imovinsko pravnih peripetija očekuje se da će završiti u drugom kvartalu ove godine te će tada biti pokrenut postupak javne nabave.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious