Županija
Tradicionalna šesta Noć knjige večeras diljem Karlovačke županije

Noć knjige u Karlovcu, Ozlju i Mahičnom

objavljeno 21.4.2017. u 8,32
noć_knjige_1.jpg
  • noć_knjige_1.jpg
 
Karlovac - Radionice, izložbe, koncerti, predavanja i čitateljske sekcije, tek su neki od sadržaja koji će se diljem Karlovačke županije održati povodom Noći knjige koji se već tradicionalno održava 6 godinu zaredom.

Samo u Karlovcu organizirano je 26 događanja.

Pred nama je šesta po redu Noć knjige koja će ove godine postati najdulja kulturna manifestacija u Hrvatskoj. Od petka pa do ponedjeljka, očekuje nas više od 1020 kulturnih programa i prodajnih akcija u sveukupno 234 mjesta i gradova diljem Hrvatske, s više od 500 sudionika.

Karlovčani će moći uživati u radionicama za djecu i odrasle u Gradskoj knjižnici, a moći će i udomiti knjige koje im se sviđaju, a bile su osuđene na otpis. Slušat će i edukativna predavanja o važnosti čitanja za suvremeno društvo.

Vrijedne zaposlenice karlovačke knjižnice su mislile i na zatvorenike i što knjige znače za njih pa su u suradnji s Mladenom Kukom, predsjednikom Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu Braća Seljan“ priredile predavanje na temu pustolovina po Južnoj Americi.

U Ozlju i Mahičnu umjetnosti i kulture ne nedostaje

Niti Ozaljčani neće ostati zakinuti za bogat kulturni sadržaj.

Za njih će Noć knjige trajati čak nekoliko dana. Ovoga petka će tako u 16 sati učiti o filmu kroz radionicu koja će se održati u knjižnici Ivana Belostenca, a još istu večer će od 19 sati pogledati predstave "Prigovor" i "Plan B" u OŠ Slava Raškaj.

Imat će malu pauzu za vikend, a već ih u ponedjeljak u 17 i 30 čeka ni manje ni više nego 60 filmova u 60 minuta u knjižnici. Nakon toga, u 18 i 30 svi Ozaljčani će moći odmjeriti znanje u književno-filmskom kvizu, također u knjižnici.

Mahično će pak svojim mještanima prirediti Večer poezije u holu osnovne škole, a umjetnička poslastica bit će u utorak od 10 sati. Osim stihova, moći će poslušati i gitarističke melodije učenika Davida Banaya i Mislava Penčića. Uz to, bit će prikazana i izložba fotografija Darija Markolina.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious