Županija
Laburistica Lenard gradonačelniku Boljaru: jedan dan jedan dopis za izvlaštenje, drugi dan povlačite. Kako to?

Lenard:Najprije rekli DA za Zvečaj,pa povukli

objavljeno 21.4.2017. u 11,36
vijeće_01.JPG
vijeće_02.JPG
vijeće_03.JPG
grad_dr_1.JPG
grad_dr_2.JPG
grad_dr_3.JPG
  • vijeće_01.JPG
  • vijeće_02.JPG
  • vijeće_03.JPG
  • grad_dr_1.JPG
  • grad_dr_2.JPG
  • grad_dr_3.JPG
 
Duga Resa - Kako se to u 24 sata promijenilo vaše mišljenje i imaju li pročelnice ovlasti pisati dopise koje dan kasnije vi povlačite jer je došlo do promjene mišljenja, pitala je v.d. Gradonačelnika Tomislava Boljara laburistica Mateja Lenard na zadnjem vijeću.

Naime, Lenard je pokazala dopis iz Grada Duge Rese od 13. srpnja prošle godine vezan uz izvlaštenje zemljiišta u Kamenolomu u Zvečaju, upućen Karlovačkoj županiji.

Dopis iz Grada: Neophodno da što prije dobije pozitivno mišljenje za izvlaštenje

U dopisu kojeg v.r. potpisuje Boljar, među ostalim stoji kako je tvrtki "Arkada neopohodno da što prije dobije pozitivno mišljenje za izvlaštenje zemljišta", zatim da "nema zapreke da se da suglasnost na izvlaštenje, ali i da grad smatra bitnim da županijska skupština o tome odluči što prije da se ne odugovlači", što su dodatno naglasili "podebljanim" fontom.

Uz taj dopis, navodi Lenard, išao je i pročelnički dopis na istu adresu, u kojem stoji da je Boljar službeno odsutan, no da je potvrdio dopis iz privitka.

"Dan kasnije povukli ste obavijest"

- Samo dan kasnije, povukli ste obavijest i rekli da ne možete dati nikakvo mišljenje jer Gradsko vijeće nije odlučivalo o tome i da molite micanje s dnevnog reda, rekla je Lenard Boljaru.

Zbog svega toga zanima ju mogu li pročelnici samo tako slati dopise i imaju li ovlasti da daju daju "kontra" mišljenja za vrijeme vaše odsutnosti?

Boljar: To je Helena pisala, da ispravili smo to na način kako smo ispravili

Boljar je odgovorio da se sjeća slučaja kojeg je vodila pročelnica Helena Milković. - Imaju pročelnici takve ovlasti, mene taj dan nije bilo. Čuo sam se sa županom i rekao da želim potvrdu vijeća, razgovarali smo . Ona ( pročelnica) je tada potpisala, ima ovlasti da to napravi, no vrlo brzo smo to ispravili na način kako smo ispravili, odgovorio je Boljar.

Kako se može dogoditi propust da iz gradske službe jedan dan "ode" dopis s Boljarovim "da", a drugi dan on sam povlači odluku i osobno, rano jutro, prije početka sjednice Skupštine i nosi dopis kojim to mišljenje povlači, nije odgovorio.

Dopis "sim" - dopis "tam" i nezgodna situacija za v.d. gradonačelnika i službe  koja ostavlja mjesta sumnji za pristranost i pogodovanje u ovom slučaju.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious