Sport
Nogomet: Samo tri dana uoči utakmice s Dinamom NK Karlovac još uvijek pod suspenzijom, a vodstvo šuti

Broji li Karlovac posljednje dane u 1. ligi?

objavljeno 21.2.2012. u 15,31
nk_karlovac_ulaz_1.jpg
  • nk_karlovac_ulaz_1.jpg
 
Karlovac - Ukoliko se u naredna tri dana ne dogodi veliki obrat, čini se da NK Karlovac broji svoje posljednje dane u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza jučer je odbila žalbe na suspenzije Šibenika i Varaždina, a ona Karlovca samo je potvrđena jer se klub s Korane nije niti žalio. Podsjetimo, NK Karlovac suspendiran je zbog duga bivšem igraču Viktoru Špišiću koji, navodno, iznosi 294 tisuće kuna.

Pravila su jasna: klub je dužan Špišiću isplatiti dug u cjelosti ili se s bivšim igračem dogovoriti o načinu isplate i u tom slučaju bi suspenzija bila ukinuta. U protivnom karlovački prvoligaš neće moći odigrati utakmicu 19. kola 1. HNL s Dinamom na Čavlekovom stadionu. A upravo u tome leži i najveći problem NK Karlovca. Naime, klub ima jednu neodigranu utakmicu iz jesenskog dijela prvenstva. Ako ne odigra još jednu, to, prema propisima, znači automatsko ispadanje iz 1. lige u najniži rang natjecanja, tj. Drugu županijsku ligu.

U NK Karlovcu 'zavjet šutnje'

Na službene upite o trenutnoj situaciji i radnjama koje čine da se izbjegne ovaj crni scenarij, nadležni u NK Karlovcu ne odgovaraju. Čini se da u vodstvu kluba nema osobe koja je raspoložena upoznati javnost o stanju u karlovačkom prvoligašu. To je pomalo neshvatljivo, s obzirom da je na čelu kluba dr. Amirudin Talakić, koji je, dolaskom na mjesto predsjednika u lipnju prošle godine, kazao da će svoj mandat bazirati na transparentnosti i otvorenosti prema medijima i javnosti.

Špišić odbio dogovor o isplati duga?

A dok iz kluba šute, sve više bujaju priče, naravno, neslužbene.

Jedna kaže da je NK Karlovac, navodno, kontaktirao bivšeg igrača Špišića i pokušao dogovoriti isplatu duga u tri rate po 100 tisuća kuna, no da Špišić o tome uopće nije želio razgovarati, već je inzistirao na isplati cjelokupnog duga odmah. Ako je to istina, onda NK Karlovac od ispadanja u Drugu županijsku ligu spašava samo hitan pronalazak novca.

Neslužbene informacije govore i da je situacija sa Špišićem samo vrh sante leda, tj. problema koji će klub tek zadesiti. Naime, uskoro će biti okončano još desetak arbitraža kojima bivši igrači potražuju novac od kluba. To bi karlovačkom prvoligašu stvorilo nove milijunske nevolje.

Odlazi li njemački investitor?

Svakako najintrigantnija priča koja ovih dana kola je spominjanje njemačkih investitora, odnosno njihovo navodno povlačenje iz kluba. Naravno, i ta je priča, što se tiče službenog vodstva kluba, bez potvrde ili demantija.

Nju smo proteklih dana čuli iz nekoliko poprilično relevantnih izvora, a dobru podlogu za takve priče svakako daju i ljudi iz vodstva NK Karlovca. Jer njemački investitor je već gotovo dva mjeseca u klubu, a cijeli projekt je potpuno obavijen velom tajne. Bit će da je vodstvo karlovačkog prvoligaša zaboravilo da NK Karlovac nije privatni klub, već javna udruga koju, preko donacija Grada i gradskih tvrtki, financiraju i građani ovog grada i da bi javnost trebala biti upoznata sa svim detaljima ovog partnerstva.

Koliko su Nijemci, zapravo, uložili u klub?

Kola gradom i priča prema kojoj njemački investitori, navodno, do sada u klub nisu uložili, što bi se reklo, 'niti kune', no i tu je priču nemoguće provjeriti jer službenih odgovora nema. Svojom nedavnom izjavom medijima direktor kluba Škrtić je to na neki način i potvrdio jer je, na pitanje novinara gdje su milijuni koje je uložila njemačka tvrtka, odgovorio – u svlačionici. Mislio je, naravno, na silne igrače koje je tvrtka Haag Sportmanagement dovela u NK Karlovac u zimskoj stanci. No, postavlja se logično pitanje kakva je to investicija? Riječ je većinom o neafirmiranim niželigaškim igračima koje je, budimo realni, NK Karlovac mogao pronaći i sam, bez posredstva Nijemaca, u nižim domaćim ligama. Glavnim 'zvijezdama' najavljivani su dvojica Brazilaca i trojica makedonskih reprezentativaca. Koliko znamo, Makedonci više nisu u Karlovcu, a od Brazilaca je stigao samo jedan.

Mač Druge županijske ligi visi nad NK Karlovcem

Kako bilo, vremena je sve manje, a nad NK Karlovcem visi mač Druge županijske lige. Što će se dogoditi u subotu u 17 sati i 30 minuta, kada treba početi utakmica s Dinamom, samo Bog zna.

Do tada navijači 'plavo-bijelih' i ljubitelji nogometa u Karlovcu razmjenjivat će neslužbene informacije jer vodstvo njihovog voljenog kluba očito smatra da s onima zbog kojih se nogomet i igra, navijačima, nisu dužni podijeliti pravu istinu o NK Karlovcu.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious