Županija
Samo čekaju natječaje

Marcela kao centar društvenog poduzetništva

objavljeno 20.5.2015. u 10,51
društveno_poduzetništvo 01.JPG
društveno_poduzetništvo 02.JPG
  • društveno_poduzetništvo 01.JPG
  • društveno_poduzetništvo 02.JPG
 
Duga Resa - Grad Duga Resa spreman je za natječaje kojima će se financirati društveno poduzetništvo i to zahvaljujući sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Naime, Zaklada je s 20 tisuća kuna poduprla izradu Modela korištenja društvenog prostora, a Grad ga u suradnji s udrugama izradio za zgradu Marcelu.
Projekt težak oko milijun eura je spreman, država je nedavno donijela i strategiju razvoja društvenog poduzetništva, kaže dogradonačelnik Tomislav Boljar. Sad se samo čekaju natječaji.

"Dok velika većina u Hrvatskoj tek počinje razmišljati o tome, mi smo već u fazi da čekamo raspisivanje natječaja. Bit ćemo u prvom valu jer imamo gotove papire, gotov model održivog razvoja i možemo aplicirati za sredstva", rekao je Boljar na današnjoj konferenciji za novinare u Demokratskom rasadniku.

Marcela bi tako u budućnosti bila centar društvenog poduzetništva, kojim bi na održiv način i samofinanciranjem, upravljale udruge.

"Probajte ga zamisliti kao jedan inkubacijski prostor za razvoj civilnog društva i društveno poduzetničkih pothvata. Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane građane sa našeg područja i sve udruge da nam se jave i da se uključe. Kroz taj društveni centar želimo uspješno podignuti par udruga da mogu funkcionirati tako da čak imaju i zaposlene profesionalce", pojasnio je Boljar.

No, da bi se to postiglo, već sada se pokušava ojačati kapacitete dugoreških udruga kako bi one bile osposobljene za pisanje i provođenje projekata koji bi si osigurale financiranje, naglasio je Boljar.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious