Lokalni izbori 2017.
Županija
HNS-ova kandidatkinja za županicu Marina Novaković Matanić o karlovačkoj Toplani

"Past ćemo iz prvog u drugi stečaj toplane"

objavljeno 20.4.2017. u 11,48
marina_nm_1.JPG
marina_nm_2.JPG
marina_nm_3.JPG
  • marina_nm_1.JPG
  • marina_nm_2.JPG
  • marina_nm_3.JPG
 
Karlovac, Duga Resa - Bojim se da ćemo zapasti iz stečaja jedne, u stečaj druge toplane. Čini mi se da najave idu u tom smjeru, rekla je danas HNS-ova kandidatkinja za županicu Marina Novaković Matanić komentirajući mogućnost da Karlovčanima poskupi grijanje ne pronađu li se druga sredstva za obnovu vrelovoda.

- Čuli smo jučer da gospođa direktorica Toplane kaže da je moguće da će doći i do povećanja cijene grijanja ako se ne iznađu sredstva iz EU za obnovu vrelovoda. Pitam se što je s onim građanima Karlovca koji se ne griju na toplanu, nego na drva ili neki drugi način, a i oni daju novce da bi sufinancirali takvu toplanu, rekla je Novaković Matanić.

Dala je primjer Zagreba gdje  građani za grijanje na plin plaćaju do 300 kuna, dok u Karlovcu za 60-ak "kvadrata" i grijanje preko toplane, plaća se visokih  800 do 1000 kuna.

-Nadam se da će sljedeća sezona grijanja neće biti dovedena u pitanje jer 8 tisuća kućanstava koristi njihove usluge. Najave su da to ide u tom smjeru, oni se neće moći pokrivati, a i na zadnjoj sjednici vijeća dobili su par milijuna kuna. Bez da im dajemo novce, oni ne mogu funkcionirati. Što je s onima koji se griju na svoj način, a takvih ima najviše. Nitko im ne sufinancira ni drva ni peći, a mi dajemo svoje novce iz proračuna da bi spašavali toplanu, jednu, pa drugu pa treću. Pitam se dokad? Ako idemo u smjeru da spašavamo toplanu, onda je konačno vrijeme da se pita što ćemo s ljudima koji se ne griju na toplanu i koji ne žive u samom centru grada. Kako njima pomoći?

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious