Županija
Vrijedna škola iz Barilovića piše natječaje na sve strane

OŠ Barilović na natječajima od 3 milijuna kn

objavljeno 20.4.2017. u 12,28
oš_barilović_1.JPG
  • oš_barilović_1.JPG
 
Barilović - Osnovna škola Barilović uspješno je prijavila projekt "Unapređenje pismenosti, temelj cjeloživotnog obrazovanja", koji je raspisao Europski socijalni fond. U ovom projektu partneri su im OŠ Netretić i OŠ Cetingrad te Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije.

Vrijednost ovog projekta je 1.499.437,75 kn u sklopu kojeg je predviđena edukacija za učitelje svih triju škola, provedba aktivnosti iz područja informatike, ekologije i poduzetništva, odlasci na terensku nastavu, zajednička druženja učenika ovih triju škole ali i zajednički rad na planiranim projektima u cilju poboljšanja učeničkih vještina i sposobnosti kako bi stekli vrijedna iskustva potrebna za život.

-Ovim projektom želimo osuvremeniti nastavu naših triju škola (i potaknuti suradnju naših triju općina) kako bismo učenicima omogućili da sami izabiru teme koje su im zanimljive, da mogu razvijati praktična znanja i vještine te da kroz njih nauče timski raditi, kažu u školi.

No, ovdje nije kraj dobrim vijestima iz OŠ Barilović. Aplicirali su i na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te je za svoju područnu školu u Belaju zatražili iznos od 1.698.118,38 kn kako bi se energetski obnovila zgrada i postigao prelazak na obnovljive izvore energije (pelete).

-Fond za energetsku učinkovitost i OŠ Barilović potpisali su partnerstvo na ovom projektu te još čekamo konačnu potvrdu ministarstva. Ovaj projekt posebno nam je važan jer broj učenika ove područne škole svake godine raste. Samo u ovu područnu školu na jesen upisujemo čak 16 prvašića, kaže ravnateljica Vesna Car.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious