Karlovac
Park budućnosti s parkom anđela i parkom za pse planira se graditi uz Zvonimirovu ulicu u Karlovcu

Park budućnosti planira se u Grabriku

objavljeno 20.3.2017. u 14,20
park_budućnosti_4.JPG
park_budućnosti_3.JPG
park_budućnosti_2.JPG
  • park_budućnosti_4.JPG
  • park_budućnosti_3.JPG
  • park_budućnosti_2.JPG
 
Karlovac - Idejno rješenje za Park budućnosti u Grabriku od danas pa narednih 30 dana je na javnoj raspravi. Radi se o prostoru od 3500 metara kvadratnih zelene površine, koja se proteže od vrtića pa uz ulicu Petra Krešimira IV. do želježničkog nadvožnjaka.

Prema ideji krajobraznih arhitekata iz Biro studija Perivoj, planira se urediti novo parkovno zeleno naselje. Imao bi dvije osnovne cjeline: park za građane sa sedam sadržajnih cjelina te posebno ograđeni Park za pse.

Dijelom sadržajnih cjelina postao bi i Park anđela čije uređenje je inicirala udruga Jak kao Jakov. Predviđa se sadnja uglavnom bjelogoričnog drveća: lipe, javora, kestena i sl., ukupno oko 120 stabala, vodene površine, ali i staze koje bi parkom vijugale kao karlovačke rijeke. Dobio bi se park bez osjećaja zakrčenosti, a prepun sadržaja za sve Karlovčane. Zato su upravo svi građani Karlovca pozvani da idućih mjesec dana sudjeluju u javnoj raspravi i daju svoje prijedloge o tome kako bi novi park u Grabriku trebao izgledati.

Čelništvo grada nije ulazilo u procjenu investicije. Naglašeno je tek da ona sigurno neće krenuti ove godine.

- U 2018. moguće je ishođenje građevinske dozvole, a onda traženje izvora financiranja s obzirom da se projekt ne planira financirati iz gradskog proračuna, naglasila je pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious