Županija
Danas počela peticija za besplatne udžbenike u Karlovačkoj županiji

Od danas peticija za besplatne udžbenike

objavljeno 20.3.2017. u 11,30
peticija-1.JPG
peticija-2.JPG
peticija-3.JPG
peticija-4.JPG
peticija-5.JPG
peticija-6.JPG
peticija-7.JPG
  • peticija-1.JPG
  • peticija-2.JPG
  • peticija-3.JPG
  • peticija-4.JPG
  • peticija-5.JPG
  • peticija-6.JPG
  • peticija-7.JPG
 
Duga Resa - Počela peticija za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Karlovačkoj županiji i to na inicijativu HNS-ovke Marine Novaković-Matanić.

Želimo da svi osnovnoškolci Karlovačke županije dobiju besplatne udžbenike. Za to treba izdvojiti 6 milijuna kuna. Aktualnom županu naša ideja nije bila važna pa zato pokrećemo peticiju za cijelu županiju i to iz Duge Rese, najavila je to danas HNS-ovka Marina Novaković Matanić jedna od onih koja je istu peticiju uspjela "progurati" i za karlovačke osnovnoškolce.

Peticija će trajati sve do kraja kampanje za lokalne izbore. Postane li Novaković Matanić županica, upravo će besplatni udžbenici za sve đake u županiji biti njezin prvi potez. Postane li župan Jelić, ona će mu dati rok od tri mjeseca da to ostvari. U protivnom, najavljuje referendum.

Peticija će se moći potpisati u svim gradovima i općinama Karlovačke županije, a potpora akciji došla je i s liste Za radnički Karlovac, ali i iz same Duge Rese, gdje joj se priključio kandidat za gradonačelnika, nezavisni Zoran Vilović.

Novaković Matanić objašnjava kako u ovoj borbi za jednakost svih učenika ne treba gledati stranačke boje već zajedno izboriti ono što učenici u bogatijim sredinama, kao npr. u Zagrebu već imaju godinama.

Predloženo je da županija sufinancira 75% iznosa, dok bi gradovi i općine izdvajali 25%  sredstava za kupnju udžbenika.

Moramo zadržati naše građane da ne iseljavaju, a ukoliko se ne obrati pažnja i na olakšavanje života roditeljima školaraca, možemo očekivati još odlazaka iz županije, ali i iz zemlje, rekla je Novaković Matanić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious