Županija
Nek' se zna :) HDZ-ovci Duge Rese kažu: HDZ i ministrica doveli su Belgijance koji bi gradili dom za starije u Tušmeru

"HDZ doveo belgijske investitore u D.Resu"

objavljeno 20.3.2017. u 17,42
igralište_tušmer_1.JPG
  • igralište_tušmer_1.JPG
 
Karlovac - Dugoreški HDZ podržat će na sutrašnjoj sjednici dugoreškog Gradskog vijeća prodaju zemljišta u Tušmeru investitorima iz Belgije za izgradnju staračkog doma. No, iz ove stranke podsjećaju kako je projekt inicirala bivša ravnateljica karlovačkog Doma sv. Antun, danas ministrica Nada Murganić.

Tom logikom za dolazak belgijskog investitora zasluge su upravo na ovoj stranci, sažetak je to njihove današnje poruke javnosti.

Naime, belgijski investitor u dugoreškom Tušmeru trebao bi graditi dom za starije osobe, a kako sve u ovoj državi, osobito u predizborna vremena, može postati promidžba, tako je i ovaj slučaj. U prijevodu, u predizborno vrijeme, svatko može prisvojiti sve. 

Boljar najavio predstavljanje za srijedu, ali ga HDZ-ovci preduhitrili:Projekt je naš

Za srijedu je naime, u Dugoj Resi najavljeno predstavljanje ovog projekta na kojem će uz investitore biti i gradonačelnik Duge Rese, HSS-ovac Boljar. Zato su HDZ-ovci dva dana prije toga i dan prije Vijeća gdje će se o tome i raspravljati,  odlučili ipak reći da je zasluga njihova kako aktualni gradonačelnik, očito, ne bi "pokupio" lovorike. Tako pišu da je direktorica belgijske tvrtke prvi kontakt u županiji imala s današnjom HDZ-ovom ministricom Nadom Murganić, koja je "koordinirala sve aktivnosti i usmjerila gđu Hilde prema gradonačelnicima Karlovca i D.Rese".

- ​​Gradski vijećnici HDZ-a će na sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana sutra 21.3.2017. podržati prodaju zemljišta u Tušmeru za izgradnju staračkog doma.Podsjećamo javnost da je gđa Hilde Maria P. Bosmans, direktorica Lindbergh Care Group, prvi kontakt u našoj županiji ostvarila sa tadašnjom ravnateljicom Doma sv. Antun, a sadašnjom ministricom demografije,obitelji, mladih i socijalne politike gđom Nadom Murganić. Gđa Murganić koordinirala je sve aktivnosti te usmjerila gđu Hilde gradonačelnicima Duge Rese i Karlovca. Nakon kupnje zemljišta, vjerujemo da će se vrlo brzo krenuti sa projektiranjem i izgradnjom staračkog doma, a GO HDZ-a Duga Resa biti će u kontaktu sa županijskom razinom kako bi se dozvole za izvođenje dobile što prije. Pozdravljamo još jedan projekt koji je inicirao HDZ i naša ministrica Nada Murganić., stoji u priopćenju ove stranke.

A i sama ministrica Nada Murganić na naš upit danas potvrđuje kako je upravo ona bila 'veza' koja je ovu investiciju dovela u Dugu Resu.

- Posebno sam zadovoljna zato što je gospođa Hilda, koja je na neki način šetala gradom i vidjela našu lijepu ustanovu, pokazala interes za skrb o starijima po prilici kako smo joj mi prezentirali da to radimo u našoj državi, a posebno kroz Dom Sveti Antun.

Naime, Murganić je procijenila kako je direktorica Lindbergh Care Group  Hilde Maria Bosmans, osoba koja ima smisla za rad sa osobama treće životne dobi zbog čega ju je usmjerila prema gradonačelnicima Karlovca i Duge Rese.

- Drago mi je da se odlučila i da će organizirati rad u jednoj ustanovi na način kako je to predviđeno i našim propisima, ali vjerojatno će dati i jedan dašak standarda kojem svi težimo, iz zapadnog svijeta. Isto tako, pozitivno je i to što se radi o stranom kapitalu odnosno o investiciji koja je nasušna potreba našem gospodarstvu,kaže Murganić pa dodaje da će sve doprinijeti zapošljavanju naših ljudi.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious