Karlovac
U službi Grada i Domovine - naziv proslave Dana neovisnosti u Karlovcu

Grad Karlovac organizira proslavu 8.10.

objavljeno 2.10.2015. u 15,27
grad_dan_neo_1.JPG
grad_dan_neo_2.JPG
grad_dan_neo_3.JPG
  • grad_dan_neo_1.JPG
  • grad_dan_neo_2.JPG
  • grad_dan_neo_3.JPG
 
Karlovac - "U službi Grada i Domovine" naziv je proslave 8. listopada Dana neovisnosti koji po prvi puta, na ovaj način orgnaizira grad Karlovac.

Želja je slaviti hrvatsku državnost i odgajati djecu u jednom pozitivnom duhu, kao što to rade sve svjetske države, rekao je u Papa'su na pressici gradonačelnik Damir Jelić.

"Ovo je otvoreni poziv svim našim obiteljima jer obitelj je u konačnici temelj hrvatskog društva, da iziđu taj dan izvan svog prostora, mogu besplatno ručati, a svako dijete će biti usmjereno prema nacionalnim obilježjima. Tako će se stvoriti pozitivn duh i nešto što je bitno. Osim toga, puno puta građani ne vide gdje izdvajaju svoj novac i što se sve u Gradu radi, pa će ovo sve biti dobre prezentacije", najavio je Jelić.

A 8. listopada cjelodnevni program će se odvijati u centru grada prijepodne te na ŠRC Korana poslijepodne. Građanima će se prezentirati gradske tvrtke i ustanove, ali i udruge poput Crvenog križa, Društva Naša djeca, HGSS-a i drugih.

"Program je usmjeren ka djeci na više lokacija. Ispred Zorin doma sudjelovat će Zora, Zorice, brejkeri... isto tako, sudjelovat će i FA Ivan Mažuranić. Sudjelovat će i djeca naših osnovnih škola i vrtića koji bi trebali otpjevati zajedničku pjesmu. Na djecu smo se usmjerili zato što je u tom tjednu, od 5. do 11. listopada i obilježavanje Dječjeg tjedna", rekla je pročelnica Andreja Navijalić.

Nastupat će i mažoretkinje, puhači... Zajednica tehničke kulture predstavit će svoj rad s robotičarima; planirane su i razne radionice u Tijesnoj ulici kod Gradskog muzeja.

"Tamo će biti čitanje priča, bajki, slikanje, radionica na temu "Volim hrvatsku zastavu". Predviđeno je da bi prije 11 sati, a cijeli program traje od 10 do 12, djeca crtala hrvatsku zastavu ispred spomenika žabi", dodala je Navijalić.

Gradski muzej i Galerija Vjekoslav Karas taj će dan biti otvoreni od 9 do 13, a iza 12 sati program se nastavlja na ŠRC-u.

"Gradske tvrtke: Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Zelenilo, Toplana i Javna vatrogasna postrojba zajedno sa Vatrogasnom zajednicom grada Karlovca bi izložili svu opremu i tehniku kao i vozila i radne strojeve. Predviđamo da bi bilo stotinjak vozila i radnih strojeva prezentirano. Za sve posjetitelje planiramo osigurati dovoljne količine hranem pa pozivamo sve na besplatan ručak", rekao je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade.

Želja gradskog čelništva je da ovakvo zajedničko slavlje Dana neovisnosti u Karlovcu postane tradicija.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious