Karlovac
Jesu li žene glavne u Gradu Karlovcu, a muškarci tek demokratski ukras?

Karlovačkom upravom 'drmaju' žene

objavljeno 19.6.2017. u 19,29
pročelnice.jpg
  • pročelnice.jpg
 
Karlovac - Vladaju li žene Karlovcem - ako je suditi po broju pročelnica u Gradskoj upravi, možemo slobodno reći - da. Ovu tezu osnažuje i činjenica da Karlovac opet ima dogradonačelnicu koja je na ovu funkciju došla baš s pozicije gradske pročelnice.

Od trenutno deset upravnih odjela koliko ih još uvijek ima, jer je novi gradonačelnik Mandić najavio njihovo smanjenje, na čelu devet su dosad bile žene.

Blažen među njima tek je jedan muškarac – pročelnik Ureda gradonačelnika Ivan Uđbinac čija zamjenica je također žena. No, on će ubrzo napustiti ovo većinski  žensko društvo s obzirom da 'seli' u županijsku upravu.

Uđbinac doduše neko vrijeme nije jedini muškarac - pročelnik u gradskoj upravi jer zadnjih godinu dana i Pero Karmelić radi taj posao. On je naime, zamijenio pročelnicu za legalizaciju Marinu Jarnjević dok je na porodiljnom, a ona se doznajemo uskoro vraća na posao.

Žena nasljeđuje ex pročelnicu Navijalić?

Da će se vladavina žena nastaviti da se naslutiti i nakon izbora.

Naime, iako je pročelnica društvenih djelatnosti Andreja Navijalić postala dogradonačelnica njeno upraženjeno mjesto, navodno bi opet  trebalo pripasti ženi. Tko je ona za sad se ne otkriva iako se barata s dva imena. Obje su već zaposlenice gradske odnosno županijske uprave.

No, sve će biti poznato do jeseni do kada se u gradskoj upravi planira provesti novu sistematizaciju odnosno rošadu. Gradonačelnik Mandić najavio je manji broj gradskih odjela, a ako je suditi po dosadašnjoj praksi u gradskoj upravi, dobar broj bi opet mogle voditi upravo žene.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious