Županija
Vatrogasci iz Karlovačke županije, njih 26 u pripravnosti za odlazak na jug zemlje gdje bukti požar

26 vatrogasaca spremno za pomoć Makarskoj

objavljeno 19.6.2017. u 12,47
pozar_ilustracija.jpg
  • pozar_ilustracija.jpg
 
Karlovac - Nakon što se 300 vatrogasaca već dva dana bore s razbuktalim požarom na području Tučepa i Makarske u pomoć im stiže vojska te kolege iz unutrašnjosti.

Vatrogasci iz Karlovačke županije, doznajemo od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića, spremni čekaju zapovijed za aktiviranje Modula 26 i pokret prema jugu zemlje. Za pomoć je spremno 26 vatrogasaca i šest vozila.

Podsjetimo, nakon što su požari koji su jučer iz još neutvrđenih razloga buknuli u Podgori i Tučepima, stavljeni pod kontrolu, noćas oko dva sata poslije ponoći buknuo je novi požar na desetak kilometara od Tučepa, na granici s Makarskom.

Zbog požara na makarskom području tamošnji maturanti nisu morali dolaziti na prvi dio ispita iz Hrvatskog jezika tj. pisanje eseja.

Vatrena stihija širila se prema hotelima zbog čega su evakuirani turisti iz tri. 

Kuće su obranjene, ali ovaj požar još uvijek nije stavljen pod nadzor vatrogasaca.

U pomoć vatrogascima stigla su četiri kanadera, a u borbu s vatrenom stihijom uključilo se 100 vojnika Oružanih snaga te vatrogasci iz unutrašnjosti. Za sad se zna da stižu gasitelji iz Istre i Like dok karlovački još uvijek, spremni, čekaju zapovjed za pokret.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious