Lokalni izbori 2017.
Županija
SDP-ovci pozvali građane na glasanje i predstavili ideje za rad Županije

Mateljan: Gdje upravlja SDP, tu je uspjeh

objavljeno 19.5.2017. u 11,22
sdp_1.JPG
sdp_2.JPG
sdp_3.JPG
sdp_4.JPG
  • sdp_1.JPG
  • sdp_2.JPG
  • sdp_3.JPG
  • sdp_4.JPG
 
Karlovac - Karlovački SDP pozvao je građane da izađu na izbore kako bi svojim glasovima dali legitimitet budućoj vlasti. Uz to, predložili su decentralizaciju i uspostavljanje više razvojnih agencija.

Damir Mateljan, predsjednik županijskog SDP-a naglasio je kako su jedinice lokalne samouprave, gdje SDP upravlja ili je upravljao postigle velike pomake.

- Pokazalo se da gdje su na vlasti bili naši kandidati, da su to bili najsvjetliji trenuci jedinica lokalne samouprave. Pogledajte primjer Kamanja,Ozlja, Plaškog pa i Karlovca kada je SDP donosio odluke, naglasio je Mateljan.

Treba formirati više razvojnih agencija

Sa sredstvima i ovlastima kojima raspolaže župan ne može učiniti mnogo, no može se zalagati  za decentralizaciju koja je nužna i povećati financijsku autonomiju županije, čulo se na današnjoj konferniji.

- Kao promjenu nudim povećanje proračuna županija koji se može povećati na dva načina. Prvi način je da se inzistira na preraspodjeli poreznog novca, a drugi je da se država decentralizira kroz financijske institucije da više poreznog novca ostaje županijama kako bi kroz svoje programe mogle pokrenuti cikluse razvoja, a drugi način je korištenje fondova. Jedna razvojna agencija poput KARLE nije dovoljna za to, objašnjava Vuković.

Kandati za dožupana Zdenko Močnik i Josip Benčić naglašavaju kako je važno ulagati u poljoprivredu, privući investitore i provesti politike zapošljavanja mladih.

- U gradskom i županijskom vijeću očekujemo da ćemo imati većinu, poručuju SDP-ovci.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious