Županija
Početkom ovog mjeseca dugoreški Judo klub preselio je u novi prostor u Poslovnoj zoni tvrtke Mrežnica koja je cijeli prostor i uredila

Novi prostor judaša Duge Rese za nove pobjede

objavljeno 19.3.2017. u 20,05
judo_5.JPG
judo_7.JPG
judo_8.JPG
judo_9.JPG
judo_10.JPG
judo_11.JPG
judo_12.JPG
judo_13.JPG
judo_14.JPG
judo_15.JPG
judo_16.JPG
judo_17.JPG
judo_18.JPG
judo_1.JPG
judo_2.JPG
judo_3.JPG
judo_4.JPG
judo_6.JPG
 • judo_5.JPG
 • judo_7.JPG
 • judo_8.JPG
 • judo_9.JPG
 • judo_10.JPG
 • judo_11.JPG
 • judo_12.JPG
 • judo_13.JPG
 • judo_14.JPG
 • judo_15.JPG
 • judo_16.JPG
 • judo_17.JPG
 • judo_18.JPG
 • judo_1.JPG
 • judo_2.JPG
 • judo_3.JPG
 • judo_4.JPG
 • judo_6.JPG
 
Duga Resa - Gotovo šezdeset malih i mladih Dugorešana koji treniraju judo, od početka ovog mjeseca čine to u novom prostoru zbog kojeg, kako kažu, sada mogu biti "judaši od 0 do 24 sata".

Riječ je o dvoetažnom prostoru, vlasništvu tvrtke Mrežnica, koji se i nalazi u poslovnoj zoni ove tvrtke. Nekadašnje skladište prehrane danas je u potpunosti uređeno upravo za potrebe ovog uspješnog dugoreškog sportskog kluba.

Novi prostor donijet će nove uspjehe, velika je to stvar za dugorešku djecu

Trener Ivan Bućan ne krije zadovoljstvo što su u  novom prostoru, od čega samo na dvoranu za vježbanje dolazi 100 m2.

"Velika je to stvar za klub, za natjecanja, treninge. Sa strane juda, to je veliki pomak jer možemo raditi kako i kada želimo. Prije smo bili vezani, a sada nam se otvaraju nove stvari, možemo zvati goste iz drugih klubova, raditi susrete,  mini kampove. Djece je sve više, od predškolaca i vrtićanaca nadalje. Trenutno ih je između 50 i 55.

A rezultati su dosad dolazili i bili vrlo dobri, no trener Bućan dodaje da će sada, s novim prostorom, biti puno bolji. - Dobro smo to posložili, klub je ok, svi se trude, a na meni je, kao treneru, da treninzi budu što uspješniji te da natjecanja donesu što više medalja i rezultata. Ovdje doista možemo trenirati od 0 do 24 sata, sedam dana u tjednu.

Predsjednik kluba Davor Vrbanić koji je na čelu kluba već sedam godina, dijeli zadovoljstvo trenera s novim prostorom.

- Novi prostor je velika stvar za naš klub, za dugorešku djecu. Možemo se bolje pripremati, ugodnije nam je i nismo ograničeni kao prije. Sad smo u "svome", a iskreno se nadamo da će nam se uskoro pridružiti još više djece. Ovaj prostor obnovljen je zahvaljujući vlasniku, g. Željku Kekiću i tvrtki Mrežnica, u potpunosti je sve novo, na čemu smo zahvalni, kaže Vrbanić. - Nakon 16 godina rada kluba konačno imamo svoj prostor, a budući živimo od članarine, ne znam kako bi si to drugačije mogli urediti sami, iskreno kaže Vrbanić.

"Lijepo nam je tu, veliko, a ograda je žuta"
-Zahvalni smo i Gradu što nam je doznačio sredstva na žiro račun kluba, kaže predsjednik kluba Vrbanić.

A najmlađi dugoreški judaši koje smo sreli na treningu, Matija, Mihael i Roko, ne kriju da im je ovdje jako lijepo. Mihael ima pet godina i trenira judo. - Ide mi dobro, treniram s prijateljima, objasnio je i  dodao da je naučio bacanje i padanje.

Roko ima pravu irokezicu i s njom je skroz spreman za judo. Ošišala ga je mama da bi dobro trenirao. - Treniramo trbušnjake, sklekove, trčimo, radimo pačiće, bacanja, krenuo nam je objašnjavati Vid koji ima 6,5 godina i kaže da je predškolarac. Na pitanje gdje je naučio tako dobro pričati, odgovara da je to naučio "na treningu". Ovi mali sportaši poučili su nam da "kad znaš judo, nekog možeš istuć'  ali bi to bilo jako ružno". - To bi bilo kršenje pravila, na judu se ne smiješ tuć', samo se guraš i bacaš, složno dodaju.

Novi prostor im je jako lijep. Strunjače su im jako dobre, zidovi veliki, a ovdje im se sviđa jer sami mogu trenirati kad žele. - Došli smo prije par dana tu trenirati, tu nam je dosta ljepše, sve je novo. Fora im je što su im svlačionice u prizemlju, a dvorana na katu, a sviđa im se i žuta ograda. Super im je što imaju i wc, a pokazali su nam i tuš.

Judo klub Duga Resa ima igraonicu za najmlađe, zatim imaju program "judo bez granica" za djecu s posebnim potrebama, onda natjecateljski dio od kojeg svi i najviše očekuju, zatim rekreacijski, a u planu im je i program učenja samoobrane.
Od ideje do realizacije 3 mjeseca; ulaganje Mrežnice vrijedno više od 150 tisuća kuna

Ideja da judaši uopće dođu u ovaj prostor i da se on uredi za potrebe ovog kluba, rodila se ove zime.

- Nekoliko roditelja te djece raspitivalo se postoji li kakav prostor koji bi se mogao urediti za trening uspješnih judaša. Ponudio sam im, među ostalim, i ovaj prostor koji im se svidio i krenuli smo, kaže vlasnik i direktor tvrtke Mrežnica Željko Kekić.

-Tako je u potpunosti promijenjena stolarija, uvedena je voda, struja, te odvodnja, prostor je ožbukan, ispregrađivan, okrečen, dijelom je popločen keramikom, a dijelom osb pločama, kaže Kekić. Od ideje do realizacije novog prostora za judaše protekla su tek tri mjeseca. Kompletno uređenje prostora investicija je vlasnika,  tvrtke Mrežnica, i u njega je uloženo više od 150 tisuća kuna.  

Kekić najavljuje da će tijekom ove godine zgrada dobiti i vanjsku fasadu čime će dugoreški judaši i njihov klub imati u potpunosti opremljen i uređen prostor, odnosno zgradu.

 

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious