Županija

Još bolja internetska stranica OB Karlovac

objavljeno 19.12.2016. u 14,31
bolnica_web_1.JPG
bolnica_web_3.JPG
bolnica_web_2.JPG
  • bolnica_web_1.JPG
  • bolnica_web_3.JPG
  • bolnica_web_2.JPG
 
Karlovac - Nakon što je gotovo cijela unutrašnjost i vanjština Opće bolnice Karlovac uređena, na red je stigla i internetska stranica ove zdravstvene ustanove.

Ravnatelj dr. Ervin Jančić i njegov zamjenik dr. Vladimir Bauer predstavili su danas novine na www.bolnica-karlovac.hr.

Želja je približiti se pacijentima da i putem naše stranice dobiju sve potrebne informacije, ističe Jančić.

- Provodimo plan obnove i otvaranja bolničkih mrežnih stranica korisnicima. A korisnici su pacijenti, njihove obitelji, svi zdravstveni djelatnici grada, županije i naših suradnih ustanova iz kojih naši pacijenti dolaze. Znači, daljnji razvoj naših mrežnih stranica odvija se u interakciji s korisnicima kako bi lakše kontaktirali s svima onima kojima je naša informacija ili pomoć potrebna.

S obzirom da je OB Karlovac vodeća u primjeni novih tehnologija i web aplikacija poput e-kartona, e-uputnica, e-nalaza i sličnih,  moderna internetska stranica sada dolazi kao nadogradnja, naglasio je zamjenik ravnatelja dr. Bauer.
U prvoj fazi postojeća stranica dobiva četiri nove funkcionalnosti – popravljena je opcija kontakti pa se do bolničkih službi može preko jednostavnog obrasca, postavljena je anketa, informacije za pacijente nude korisne upute za npr. boravak u bolnici, razne dijete i slično. Četvrta funkcionalnost je kutak za liječnike gdje će svi zdravstveni djelatnici moći pronaći niz stručnih informacija.

- Za sve dalje treba nam puno veći angažman informatičke podrške izvana. Za to moramo imati nekoga tko će odservisirati i odraditi web stranicu, firmu koja će vam pripremiti grafiku... onda to iziskuje nekakve troškove tako da u to idemo ako ova prva faza prođe i pokaže da ima smisla.

U planu je naime i izrada virtualne šetnje bolnicom te dodavanje još niza sadržaja ukoliko korisnici pokažu interes za ono što je na stranicama bolničkoga weba.

Radi se i na uvođenju besplatnog wi-fi u OB Karlovac.

- Razvijamo jedan projekt slobodnog pristupa našoj internoj mreži za sve ljude koji dođu u bolnnicu da se sa svojim pametnim telefonima mogu spojiti na mrežu i pogledati podatke koji im trebaju. Trenutno smo u izradi jednog plana rasporeda wi-fi točaka, a onda i umrežavanje, dodao je Jančić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious