Sport
Nogomet: Karlovačka sekcija HZSN-a organizirala novinarsku tribinu o stanju u karlovačkom prvoligašu

'NK Karlovac je u dramatičnoj situaciji'

objavljeno 19.11.2011. u 10,45
nk_karlovac_tribina_hzsn_1.jpg
nk_karlovac_tribina_hzsn_2.jpg
nk_karlovac_tribina_hzsn_3.jpg
nk_karlovac_tribina_hzsn_4.jpg
  • nk_karlovac_tribina_hzsn_1.jpg
  • nk_karlovac_tribina_hzsn_2.jpg
  • nk_karlovac_tribina_hzsn_3.jpg
  • nk_karlovac_tribina_hzsn_4.jpg
 
Karlovac - Nogometni klub Karlovac je u dramatično teškoj financijskoj situaciji, račun je blokiran, Uprava nema rješenja za nastalu situaciju, a igrači razmišljaju o neoidigravanju sutrašnje utakmice u Rijeci.

Čulo se to sinoć u maloj sali Sportske dvorane na novinarskoj tribini o stanju u karlovačkom prvoligašu, koju je organizirala karlovačka sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Talakić: Uprava u ovom trenutku nema rješenje

Predsjednik kluba dr Amirudin Talakić ponovio je pred svima da je aktualna Uprava dosta toga učinila u razdoblju od kad je preuzela klub, no da za nastalu situaciju jednostavno nema rješenja. Kazao je da oko nastale situacije ne treba previše pametovati jer u ovom trenutku klubu ne treba previše pameti, nego samo puno novaca, te pozvao sve koji imaju neke prijedoge za rješenje problema da se slobodno jave Upravi.

Štefančić: Razmišljamo o neodlasku u Rijeku

Kapetan Matija Štefančić u ime igrača je informirao javnost da je utakmica u Rijeci vrlo upitna jer igrači razmišljaju o bojkotu te utakmice. Svi učesnici rasprave složili su se da bi to bio pogrešan potez jer bi NK Karlovac, u slučaju da ne odigra dvije prvenstvene utakmice bez opravdanja, bio izbačen iz lige i morao bi krenuti od početka – iz Druge županijske lige.

Bivši član Uprave kluba Krešimir Perković naglasio je da igrači u njihovo vrijeme nisu bili preplaćeni i da je postojao jasan financijski plan, kojeg sljedeće Uprave, očito nisu imale i zato je došlo do ove dramatične situacije.

Bakić: Ovo je projekt jedne osobe i jedne stranke

Novinar Sportskih novosti Branko Stipković kazao je da Karlovac mora učiniti sve da opstane u Prvoj ligi jer će sljedećih sezona, kada se liga smanji, klubovi dobivati više financijskih sredstava od TV prava, dok se glavni tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara Marijan Bakić osvrnuo na početak priče, kazavši da je NK Karlovac bio projekt i reklama jedne osobe i jedne stranke, projekt bez jasne dugoročne vizije i zato je i došlo do ovoga što sada imamo.

Marčetić razočaran odnosom javnosti prema članovima Uprave

Zdravko Marčetić, predsjednik Karlovačke športske zajednice i član aktualne Uprave kluba, razočaran je stavom javnosti prema članovima Uprave jer smatra da oni čine sve da klub opstane, no proziva ih se lopovima i neradnicima. Kazao je da nitko ne želi biti član Uprave i da je članstvo u Upravi u ovakvoj situaciji svojevrsna kazna, na što mu je replicirao Krešimir Perković, kazavši da je upravo u tome problem i da je u njegovo vrijeme bila čast biti članom Uprave i da su oni s užitkom i ljubavlju radili za klub. Marčetić je u svom govoru priznao i ono u što su mnogi sumnjali – da NK Karlovac guši druge sportove i klubove jer odnese praktički sav novac sponzora i onda drugi klubovi naiđu na zatvorena vrata. Spomenuo je i da se razmišljalo o stečaju kluba, no da je Branko Vukelić rekao da se klub mora spasiti pod svaku cijenu.

Klub pod istragom Policije i Porezne uprave

Klub je trenutno pod istragom Policije i Porezne uprave, a zanimljivo je da je Marčetić kazao kako su za te istrage u neku ruku krivi i novinari, koji su pisali da se u NK Karlovcu radi nezakonito.

No, očito je dotični gospodin zaboravio da je o nezakonitostima u klubu prvi javno progovorio bivši predsjednik Stjepan Turković, kada je, u obračunu s bivšim trenerom Igorom Pamićem, novinarima potvrdio da je Pamić imao dva ugovora i kazao da to nije sukladno hrvatskim zakonima.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious