Županija
Večeras predstavljanje u ozaljskoj Knjižnici i dugoreškom Demokratskom rasadniku

O natječaju za građanske akcije u OZ i D.Resi

objavljeno 18.9.2014. u 16,29
romina_ružić_1.JPG
  • romina_ružić_1.JPG
 
Duga Resa, Ozalj - Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva predstavit će danas u Ozlju i Dugoj Resi "Natječaj za građanske akcije - naš doprinos zajednici".

Natječaj nije novost, ali jest to da od ove godine organizacije civilnog društva odnosno udruge, ustanove i zaklade iz Karlovačke županije koje su se prije javljale Zakladi Zamah u Zagrebu prijave sada šalju Zakladi za poticanje partnerstva.

Otvoren je do 15. listopada, a iznos koji se može dobiti je 13 tisuća kuna.

"Udruge koje se financiraju po posebnim propisima poput Crvenog križa, dobrovoljnog vatrogasnog društva, mjesnih odbora i slično, nisu uključeni u ovaj natječaj", kaže Romina Ružić iz Zaklade.

Pojašnjava kako bi projekt građanske akcije bio jednokratna akcija građana koja ima cilj riješiti problem prepoznat u lokalnoj zajednici i to volonterskim radom.

"Na primjer kada građani prepoznaju da im djeca nemaju prostor za igru pa se s inicijativom da se nešto promijeni obrate udruzi koja djeluje u njihovoj lokalnoj zajednic koja se onda prijavljuje s projektom na natječaj", kaže Ružić.

Naglašava kako će se projekti provoditi tri mjeseca i to u razdoblju od siječnja do kraja lipnja iduće godine.

Sve ovo i još više informacija udruge mogu dobiti na predstavljanjima koja će danas biti u Ozlju od 18 sati u Knjjižnici i čitaonici Ivana Belostenca te od 20 sati u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious