Županija
Badovinac, Birač i Kirinić ukazali na problem radništva i iseljavanje stanovništva dok se vlast bavi preimenovanjem trgova

Neka povuku točku o preimenovanju trgaJ.Broza

objavljeno 17.7.2017. u 10,24
biiraFF.jpg
  • biiraFF.jpg
 
Karlovac - Karlovačka vlast već deset godina provodi fašizaciju Karlovca i ne mari za radnike.

Čulo se to na današnjoj konferenciji za novinare koju su organinirali Dimitrije Birač, Snježana Kirinić i Nikola Badovinac u povodu sutrašnje tteme preimenovanja Trga Josipa Broza što je jedna od točaka sjednice Gradske skupštine.

-Ova vlast radi protiv radnika, sve veći broj stanovnika se iseljava, dok je za vrijeme vladavine Josipa Broza bilo obrnuto. Ljudi su ovdje dolazili raditi i živjeti. Ova gradska vlast pokazuje izrazito antiradničko djelovanje i zbog toga mijenjaju ime trga. Zašto Damir Mandić nije kao svoj prvi potez u predizbornoj kampanji obišao sve karlovačke radnike, poslušao njihove zahtjeve, nego je odmah trčao poslodavcima, naglašava Dimitrije Birač dok Nikola Badovinac dodaje kako trg ima simboliku i da treba ostati sa starim nazivom. Ono što je sada potrebno jest boriti se za radna mjesta, kaže Badovinac.

-Tito je ukinuo klasno ugnjetavanje, što ne smijemo zaboraviti, kaže Birač.

Tko će to platit'?

Nameće se i pitanje troškova promjene dokumentacije obrtnika koji su registrirani upravo na ovom trgu, a ima ih podosta.

- Ovdje ima jako puno  firmi, obrta, malih poduzetnika i građana. Tko će platiti troškove promjene dokumenata? Hoće li to financirati ovih osam braniteljskih udruga ili Grad novcem svih građana koji uplaćuju u proračun, pita Kirinić.

-Nisam siguran niti koliko je zapravo legitimitet gradonačelnika Mandića s oko 8 tisuća glasova, a Karlovac ima 40-ak tisuća stanovnika da povlači ovakve poteze. Naravno, da ukoliko ovu točku ne uklone s dnevnog reda, taj prijedlog prolazi u Gradskom vijeću s obzirom na brojnost HDZ-ovih vijećnika, no mi ćemo se boriti i dalje, poručuje Badovinac.

Birač, Kirinić i Badovinac pozvali su gradonačelnika, predsjednicu gradskog vijeća i oporbu da iniciraju povlačenje ove točke dnevnog reda kako se u budućnosti ne bi sramili tog preimenovanja koji se i kosi s antifašističkim vrijednostima prvog predsjednika HDZ-a Franje Tuđmana.

-Tko se srami svoje povijesti, ponavlja je, poručuju.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious