Crna
Oprezno s kupovinom preko interneta

Kupnja preko web-a ga koštala par tisuća kuna

objavljeno 17.3.2016. u 9,24
komp_1.JPG
  • komp_1.JPG
 
Karlovac - Iako su prijevare na internetu sve učestalija pojava, mnogi priče o njima ipak ne shvaćaju ozbiljno, dok im se ne dogode.

Karlovčanin (31) policiji je jučer prijavio da je preko jednog oglasnika na internetu pronašao oglas o prodaji mobitela. Kontaktirao je s prodavateljem sve dok nije uplatio nekoliko tisuća kuna za mobitel koji nikada nije došao. Nakon toga osoba koja je oglasila prodaju mobitela više se nije javljala na telefon.

Policija savjetuje sve građana kako kupovati preko interneta i pri tom ostati neprevaren. Prvi znak da nešto 'ne štima' bila bi cijena nekog proizvoda koja značajno odskače u odnosu na tržišnu.

- Kupcima bi to trebalo biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari, kažu u PU karlovačkoj.

Također, pozivaju sve koji su prevareni da to prijave policiji jer policija može otkriti počinitelja. 

- Poduzet ćemo mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko je šteta manja od dvije tisuće kuna kazneni progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten je oštećenom, odnosno pokreće se privatnom tužbom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje, dalje savjetuju iz PU karlovačke.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious