Županija
Nije dugo trebalo, već stiglo prvo reagiranje, bivše predsjednice Udruge Agora

Udruga mladih bila je pijun za nadmudrivanje

objavljeno 17.2.2017. u 18,16
Duga Resa - Nije puno trebalo, a već je stiglo i reagiranje na današnje izjave gradonačelnika Duge Rese Tomislava Boljara. Prva je reagirala bivša predsjednica Udruge Agora, Diana Bećirević.

- Nepotpuno i neutemeljeno izjavljivanje činjenica oko dodjeljivanja prostora nije korektno, ma u kakvoj kampanji bili. Posebice se osjećam odgovornom i prozvanom reći činjenično stanje obzirom da sam ja, kao tadašnja predsjednica Agore, sudjelovala u dogovorima oko dodjele gradskog prostora.

Pokojni gradonašelnik Baršić predložio je da dijelimo prostor s Udrugom domobrana na Mrežničkoj obali i uveo nas u rasprave i pokazivanje moći sa svojim političkim neistomišljenicima. Od toga dogovora nije bilo ništa.

Nadalje, potpisali smo i ugovor o dijeljenju prostora s HPD-om Vinica bez da je HPD informiran i pristojno upoznat sa gradonačelnikovim planovima i odluka. Agora je ispala nasilnik koji želi uči u prostor, a ja očito neka nadobudna bezobraznica koja to potencira. Kao piljun stavljena u vatru ne znavši čemu tolike tenzije. Bili smo pijuni političkog nadmudrivanja. Dodijeljen nam je prostor koji koriste izviđači „Spider“, ponajviše u nadi da će udruga kroz projekte odnoviti prostor, očito.

Voljela bih da kultni odred izviđača konačno dobije adekvatnije prostor za rad s djecom. Divim se ponekad g. Caru na tolikoj operativnoj volji. Svakoga tko nije imao priliku otići u taj prostor, zamolila bih da ode i izmjeri količinu vlage. U tom prostoru, nekoliko dana nakon poplave, ugostila sam predstavnike Nacionalne zaklade, gospođe su ostale bez riječi. Možda zbog zadovoljavanja strogih uvijeta, možda pomalo iz sažaljenja prema našem uredu, odobrili su nam trogodišnju institucionalnu potporu i to kao prvoj udruzi s područja našeg grada.

Želje da Agora dobije adekvatan prostor nije bilo i sada plaćamo mjesečni najam privatnog prostora. Nismo politička stranka i direktno ne utječemo na izbore, nismo bili relevantni, već se „tu malu koja je došla iz Zagreba soliti pamet“ konstantno „spuštalo na zemlju“. Prostor Marcele je, koliko znam, od strane grada zamišljen kao prostor za udruge i mlade. Nama nikada nije direktno ponuđen, a i gdje je Marcela sad ? Gdje su ti prostori za mlade?
Moram istaknuti da je komunikacija s g. Boljarom kvalitetnija, ali opet prilično nepouzdana za budućnost i viziju uloge mladih.

Ovim putem molim političare u Dugoj Resi da budu iskreni, pozitivni i korektni prema građanima Duge Rese koja može bolje. Bez političkih pozadina, kostura, mudrovanja, iskaza moći. Zahvalna sam na pažnji koju u medijima predajete Agori, istina, voljela bih da je u nekom drugom tonu. Budući da u narednim tjednima odlazim na posao i doktorat u Institutu za geodeziju i geoinformatiku u Bonnu, Agora ima novu predsjednicu, neke nove ljude i one malo iskusnije koji su prisutni od početaka. Sigurna sam da i dalje žele raditi i iskoristiti sav stvoreni potencijal u protekle tri godine. Sada je došlo pravo vrijeme kad Agora može učiniti puno lijepih stvari za mlade u Dugoj Resi jer je preživjela sve dječje bolesti. Nova predsjednica je fantastična mlade profesorica koja ima iznimno iskustvo rada s mladima i time ne sumnjam u uspjeh. Nadam se da ćete im i vi, političari i djelatnici lokalne i regionalne samouprave, pomoći u tome. I civilni sektor je bitna osovina našeg grada, uglavnom bez dnevnica, putnih naloga, proračuna i težnje za pozicijama.
Za sve informacije i dokumentaciju koja može potvrditi navedene riječi možete se obratiti Agori mailom i telefonom, nemojte nas povlačiti po novinama u svojim „prepucavanjima“. Ako nemate što reći u medijskim istupima, prisjetite se zašto ste se kandidirali, sigurna sam da imate materijala, piše Bećirević.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious