Karlovac
Postavljen kamen temeljac

Sve pogrebne usluge od Božića na Dubovcu

objavljeno 17.2.2017. u 14,09
temeljac_zelenilo 01.JPG
temeljac_zelenilo 02.JPG
temeljac_zelenilo 03.JPG
temeljac_zelenilo 04.JPG
temeljac_zelenilo 05.JPG
temeljac_zelenilo 06.JPG
  • temeljac_zelenilo 01.JPG
  • temeljac_zelenilo 02.JPG
  • temeljac_zelenilo 03.JPG
  • temeljac_zelenilo 04.JPG
  • temeljac_zelenilo 05.JPG
  • temeljac_zelenilo 06.JPG
 
Karlovac - Sedam godina nakon prvotne ideje, danas je na Dubovcu u Primorskoj ulici postavljanjem kamena temeljca, započela izgradnja poslovne zgrade karlovačkog Zelenila.

Do Božića bi tamo trebalo niknuti novo, Karlovčanima za posljednji ispraćaj njihovih najdražih, pristupačnije zdanje, najavio je direktor Stjepan Turković.

- Ovdje će biti 933 kvadratna metra korisnog prostora. U prizemlju će biti kompletan pogrebni centar s energanom. Na prvom katu Odjel pogrebnog i nova cvjećara koja bi morala povećati promet za 50 do 60 posto u odnosu na današnji. Na današnjoj lokaciji koja nije konkurentna ne prodajemo ništa osim vijenaca, niti aranžamane, niti lampione niti umjetno cvijeće. Nivo usluga bit će na većoj razini.

Osim što će građanima sve pogrebne usluge sada biti dostupnije, u novu zgradu preselit će i uprava Zelenila. Investicija je teška 6,5 milijuna kuna  odnosno ukupno 9 milijuna ako se računa kupnja zemljišta i projektiranje od 2,5 milijuna kuna za što je Zelenilo bilo šest godina kreditno zaduženo.

U prizemlju zgrade bit će cvjećarnica, prostorija za izradu aranžmana, blagajne, prostor za prijem korisnika Odjela pogrebnog, skladište pogrebne opreme, spremišlje lijesova. Na prvom katu predviđeni su uredi, a u suterenu zgrade garaže sa13 parkirališnih mjesta.

Novac za izgradnju također je osiguran kreditom kod HBOR-a na 10 godina i uz kamatu od 3 posto.

- Kad smo kupovali ovaj prostor imali smo kamatu 6,95 posto. Znači, nakon šest godina sada smo dobili vrlo povoljnu kamatu. Onih 2,5 milijuna kuna smo otplatili na pet godina i tek kad smo se riješili tog kreditnog zaduženja onda smo mogli krenuti u nova. U međuvremenu smo radili projektnu dokumentaciju, dobili i građevinsku dozvolu pa su se sada stekli svi uvjeti da možemo krenuti s ovim lijepim, kapitalnim projektom.

Stari prostor u Davorina Trstenjaka ostat će rasadnik.

- Taj prostor je idealan za Odjel parkova koji tamo ostaje, te za našu signalizaciju koja također ostaje na tom prostoru, a koji je danas izuzetno skučen za veličinu tvrtke.

Zelenilo danas zapošljava 109 ljudi u četiri odjela. Na projektu su direktoru čestitali i dogradonačelnik Dubravko Delić i predsjednik gradskog vijeća Damir Mandić.

- Karlovčani zaslužuju puno bolji standard pogrebnih usluga. Lokacija je bogom dana, kao da se čekao pravi trenutak da jeovdje smjestimo. Želim da radovi proteknu dobro i kvalitetno, rekli su.

Delić, Mandić i Turković  zajedno su zalili kamen temeljac nakon što je u njega tubu sa svim ugovorima s izvođačima, postavio doajen pogrebne djelatnosti Nikola Goršić.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious