Karlovac
Večeras premijera plesne predstave Regoč u Zorin Domu

Regoč okuplja sve generacije Karlovčana

objavljeno 17.2.2017. u 13,25
regočFFT.jpg
  • regočFFT.jpg
 
Karlovac - Djeca i odrasli, ljubitelji Ivane Brlić Mažuranić večeras će doći na svoje. Kultnog Regoča, voditeljica baletnog ansambla Zorin Doma, Martina Maričić pretočila je u dramsko-plesni spektakl za sve generacije.

Više od trideset plesačica iz baletnog ansambla Zorin Doma i nekoliko glumaca, karlovačkoj publici će zamišljenu priču iz davnine predstaviti kao stvarni doživljaj na karlovačkim daskama koje život znače.

Martina Maričić objašnjava kako je u početku imala ideju da predstava bude isključivo plesna, ali je potom ipak uključila i glumce u njezinu izvedbu.

- Regoča će glumiti sjajni glumac iz stalne postavke Zorin Doma Nino Pavleković. Ela Jurajevčić glumi Kosjenku, a Ljiljo, bistri dječak bit će Matija Galović. Branko Smiljanić vodit će nas kroz predstavu kao pripovjedač, rekla je Maričić

Budući da se radi o predstavi u trajanju od 35 minuta, prihvatljiva je i za viši vrtićki uzrast. Regoč je i lektira za osnovne, ali i za prvi razred srednje škole. Maričić je  sigurna da će je pogledati veliki broj Karlovčana i da će večerašnja premijera obuhvatiti sve generacije, od vrtićke dobi do baka i djedova.

- Regoč je lektira i za osnovnu i za srednju školu, što mi je i bila motivacija da ga izaberem za predstavu. Morana Petrović je osmislila odlične kostime pa će likovi biti jako živopisni i atraktivni publici. Luka Mavretić, dramaturg sve je osuvremenio i prilagodio današnjici, otkriva Maričić.

Priča je ovo uz koje su odrastale generacije, a večeras u 19 sati umjetnici iz Zorin Doma podsjetit će Karlovčane na djetinjstvo. Novim generacijama mališana oživjet će Regoča, Kosjenku i Ljilju.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious