Županija
Završena akcija "Čitam, dam, sretan sam"

Knjižnica će darivati SUVAG slikovnicama

objavljeno 17.2.2017. u 18,25
Karlovac - Dječji odjel Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac tradicionalno je organizirao akciju “Čitam, dam, sretan sam” povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Djeca i odrasli donosili su nove ili rabljene i očuvane slikovnice koje su pročitali i/ili prerasli na Dječji odjel i ostavljali u predviđenu košaru. Sve prikupljene slikovnice Knjižnica će proslijediti Poliklinici SUVAG Karlovac, a sve kako bi boravak djece u Poliklinici učinili što ugodnijim te istaknuli važnost čitanja djeci od najranije dobi.

Na događanju u SUVAG-u pridružit će nam se djeca iz Dječjeg vrtića Karlovac, polaznici sportskog programa (Centralni objekt Gaza), popularno zvani Sportići. Tom će prigodom djeca donijeti svoju donaciju slikovnica.

Akcija darivanja slikovnica organizirana je u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!". Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje učinili bliskom navikom roditelja i djece za koju je dovoljno izdvojiti već 15 minuta dnevno. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious