Županija
Druga međunarodna trail utrka

Ozalj - Vrhovac sjajna utrka s puno sudionika

objavljeno 16.7.2017. u 22,40
SAM_1949.JPG
oz70_n.jpg
  • SAM_1949.JPG
  • oz70_n.jpg
 
Ozalj - Druga međunarodna Ozalj-Vrhovac trail utrka okupila je sjajan broj sudionika!

Utrka je održana na razigranim brežuljcima Vrhovačkog vinogorja, uz rubni dio Zagrebačke županije kroz šumoviti dio parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje do najviše točke kod crkve Sv. Križa. Slijedi spuštanje preko Gornika do rijeke Kupe, uspon do Ferenaca, spuštanje do Zaluke i uz Kupu do mosta u Ozlju s pogledom na stari grad i hidroelektranu. Završni dio staze trasiran je usponom do crkve Sv. Roka, grebenom Svibnica i sam finiš uspon do crkve Sv. Kuzme i Damjana u Vrhovcu. Duga staza trasirana je u dužini od 25 km, a kratka u dužini od 15,5 km. Za rekreativce smo pripremili stazu od 6 km koja je vodila kroz vinograde i uz kleti do Jurjevice i natrag na cilj.

 

Utrka je natjecateljskog karaktera jer se rezultati duge i kratke staze boduju u Kontinentaltrail ligi Centralne Hrvatske. Liga se sastoji od pet utrka a domaćini održavanja su: Samobor, Vrhovac Daruvar, Ogulin i Zagreb.

Na sve tri utrke prijavilo se 454 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske od Lošinja do Zagorja, od Istre do Slavonije uz 20-tak natjecatelja iz Republike Slovenije. Na cilj su došla i upisan je plasman za 372 natjecatelja. Na stazi je bilo 6 stanica sa vodom, cedevitom, čipsom i lubenicama. Na cilju je sve sudionike čekala okrepa uz osvježavajuće piće, grah s kobasicom, domaće kekse i lubenice.

Za najbolje natjecatelje po kategorijama i u ukupnom poretku organizator je osigurao sportske nagrade te vrijedne materijalne nagrade u ženskoj, muškoj i ekipnoj konkurenciji.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić i dogradonačelnik Grada Ozlja Stjepan Basar.

 

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious