Županija
Veleposlanica SAD-a u prvom službenom posjetu Karlovačkoj županiji

Bolnica želi helidrom uz pomoć SAD-a

objavljeno 16.2.2017. u 13,48
sad_veleposlanica.JPG
  • sad_veleposlanica.JPG
 
Karlovac - Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Juliete Valls Noyes danas je prvi puta službeno posjetila Karlovac i Karlovačku županiju iako je ovdje bila već u četiri navrata.

Što je konkretno bila tema današnjeg sastanka u Uredu župana ostalo je nejasno jer je susret održan iza novinarima zatvorenih vrata.

O Vojnom poligonu u Slunju i najavi dolaska velikog broja američkih vojnika, potvrdio je župan Vučić, nije bilo govora. Vučić je tek u izjavi nakon sastanka podsjetio da američka vlada već godinama pomaže Karlovačkoj županiji.

- Samo je na području razminiranja u Karlovčakoj županiji američki narod preko Američke gospodarske komore i veleposlanstva sudjelovao s preko pet milijuna kuna što sigurno nisu mala sredstva.

Gotovo da nema grada u Karlovačkoj županiji da mu američka vlada nije pomogla, dodao je župan.

- Od grada Karlovca, zatim Duge Rese kada je obnovljen odjel u Specijalnoj  bolnici, Osnovne škole "Ivana Brlić Mažuranić" u Ogulinu, u Slunju izgradnje vodovoda, obnove škola itd.

Heliodrom kod bolnice?

Osim humanitarne pomoći, danas se razgovaralo i o gospodarskoj suradnji što je razlog da je na sastanku s veleposlanicom bio i predstavnik županijske gospodarske komore. Bio je tu i ravnatelj Opće bolnice Karlovac jer razgovaralo se i o projektu za tu ustanovu.

- Doktor Ervin Jančić je izrazio želju i kontakti su već uspostavljeni za izgradnju helidroma kod Opće bolnice Karlovac za sve one kojima će biti potreban pa i za ne daj Bože neke nereće na poligonu.

Umjesto najavljenog gradonačelnika Damira Jelića sastanku s američkom veleposlanicom danas je prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.
Zahvalio je na uređenju dječjeg igrališta na Vunskom polju i kuhinje u OŠ Dubovac i nada se budućoj suradnji.

A veleposlanica Valls Noyes na jedino predviđeno pitanje, o tome kako komentira izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da bi u vanjskoj politici Hrvatska trebala preispitati odnose s Rusijom, odgovorila je kako je na Hrvatskoj da sama odlučuje o svojoj vanjskoj politici.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious