Karlovac
U subotu županijsko natjecanje u gimnastici za osnovnoškolce u Sokolskom

80-ak malih gimnastičara u subotu u Sokolskom

objavljeno 16.2.2017. u 9,36
dječaci FFgimanstika.JPG
  • dječaci FFgimanstika.JPG
 
Karlovac - Sokolski dom u subotu je domaćin županijskog natjecanja u gimnastici djece iz osnovnih škola Karlovačke županije. Natjecat će se dječaci i to njih tridesetak, ali i djevojčice kojih će biti više od pedeset.

Naporno su vježbali na satovima tjelesnog i zdravstvenog odgoja sa svojim učiteljima, ali sve savjete i pomoć i učitelji i učenici mogli su dobiti od trenera u gimnastičkom klubu Sokol.

-Treneri Robertina Kučan i Marijan Šančić tijekom priprema uvijek su bili na usluzi i uvelike doprinijeli uvježbavanju elemenata za natjecanje. Za ocjenjivanje će se uzeti u obzir svi elementi koji se nalaze u planu i programu za osnovne škole, kaže Sanja Ninković  i otkriva koje škole sudjeluju.

- U konkurenciji dječaka sudjeluju tri osnovne škole; OŠ Grabrik, OŠ Dubovac, OŠ Barilović, dok u konkurenciji djevojčica sudjeluju tri škole iz grada Karlovca; OŠ Dubovac, OŠ Švarča, OŠ Grabrik te iz županije OŠ Barilović, OŠ Krnjak, Prva osnovna škola Ogulin, OŠ Ivana Brlić Mažuranić, OŠ Plaški, OŠ Josipdol te dvije škole iz Duge Rese, OŠ Ivan Goran Kovačić i OŠ Vladimir Nazor, navodi Ninković.

Stručni tim će ocijeniti težinu elemenata i način na koji će se izvoditi. Učenici će potom dobiti nagrade; pehare i medalje, a oni najbolji idu na državno natjecanje s ostalim vršnjacima gimnastičarima iz cijele Hrvatske.

- Državno natjecanje će se održati u svibnju u Osijeku i naši najbolji učenici iz Karlovačke županije tamo će demonstrirati što mogu i znaju, rekla je Ninković.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious