Županija
U Karlovcu se sljedeći tjedan održava prva po redu radionica za udomiteljske obitelji

35 karlovačkih udomitelja uče kako biti bolji

objavljeno 16.2.2017. u 12,22
FFudomitelji.jpg
  • FFudomitelji.jpg
 
Karlovac - Karlovački udomitelji imat će priliku učiti o udomljavanju i proširiti svoja znanja na prvoj radionici takve vrste koja se održava u Hrvatskoj, i to baš u gradu na četiri rijeke.

Riječ je o programu Udruge Sunce i Centra za socijalnu skrb pod nazivom "Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete - aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima".

U Karlovačkoj županiji trenutno postoji 35 udomiteljskih obitelji. Barbara Sajko iz Udruge Sunce kaže da se samo 6% visokoobrazovanih ljudi uključuje u ovakav oblik brige za djecu. Zato udruga želi promjene, pa će birati  i 10 obitelji godišnje kojima će se financijski, donatorski, ali i psihološki pomagati kod udomljavanja djece.

- Važno nam je da udomitelji uče o načinima pristupanja djeci, kako uspješno njegovati odnose takvog djeteta s primarnom obitelji. Važno je i da udomljena djeca osjete ljubav, prisnost i obiteljsku atmosferu. Tako će i sama jednog dana moći graditi kvalitetne odnose i obitelj, rekla je Sajko.

Udruga Sunce osim radionica i medijske kampanje osvješćivanja javnosti o važnosti udomiteljstva, ima i SOS telefon gdje dijeli savjete udomiteljima, udomljenoj djeci, ali i svima koji žele biti udomitelji, organiziraju druženja i izlete za udomljenu djecu i obitelji, a prikupljaju i pomoć u vidu popusta u trgovinama i sl.

Cilj svega je povećati broj udomiteljskih obitelji i što većem broju djece pružiti dom i ljubav. Onim obiteljima kojima je udomiteljstvo već životni poziv žele olakšati rad s djecom i njihov odgoj.

 

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious