Županija
Nesvakidašnja priča

Vepar upao u dvorište u Jarčem Polju

objavljeno 15.7.2017. u 8,47
vepar_1.jpg
vepar_2.jpg
vepar_3.jpg
vepar_4.jpg
vepar_5.jpg
vepar_6.jpg
vepar_7.jpg
  • vepar_1.jpg
  • vepar_2.jpg
  • vepar_3.jpg
  • vepar_4.jpg
  • vepar_5.jpg
  • vepar_6.jpg
  • vepar_7.jpg
 
Netretić - Sve više divljih životinja približava se naseljenim mjestima, pa uz vukove, čagljeve, medvjede, mještani Jarčeg Polja u općini Netretić u zadnje vrijeme sve više susreću i divlje svinje. One pak pokazuju sve manje straha pred ljudima.

Jedan takav slučaj dogodio se rano jutros kad je vepar, očito u naletu adrenalina doslovno "probio" ogradu, preskočivši pritom jednometarski zid iznad slapa Banovac i upao u ograđeni dio u kojem se nalazi jelenska divljač na imanju Željka Kekića u Jarčem Polju.

Prvi znak za uzbunu bio je lavež pasa čuvara oko 5 ujutro, a tada i nekontrolirano trčanje jelena u strahu pred veprom. Kekić  je ostao nemalo iznenađen kad mu se tako, doslovno, u dvorištu pojavila ova divlja životinja. - Vepar je očito bio na obali rijeke Dobre, na slapu, kad je iz nepoznatih razloga pretrčao cestu, preskočio zid, probio ogradu, pa krenuo na jelene, kaže Kekić.

Dvadesetak minuta vepar je harao ovim dijelom, a ništa nije ukazivalo na to da se planira smiriti i otići iz dvorišta prema šumi. Ta odluka pokazala se fatalnom za njegov život. Kekić ga je, dok je životinja bila u pokretu, ustrijelio registriranom puškom, i to jednim preciznim pogotokom u glavu, a vepar  je na mjestu pao.

O svemu je obaviješteno i nadležno lovačko društvo koje je preuzelo vepra, a pokazalo se da je riječ o dvogodišnjaku teškom 80-ak kilograma. Vepar je poklonjen Udruzi baštinika kapela sv. Duha i sv.Jelene iz Vodene Drage, te će završiti u gulašu na skorašnjoj proslavi sv. Jelene u Vodenoj Dragi, a na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Nije ovo prvi puta da se divlje svinje približavaju naseljenim mjestima, pa čak i gradu. Još su živa sjećanja na slučaj veprova u Karlovcu prije 5 godina.   Tad je krdo upalo u grad i izazvalo strah i pomutnju među građanima. Inače, u cijeloj Hrvatskoj bilježi se porast broja divljih svinja, a sve ih je više i uz samu obalu gdje doslovno obitavaju tik uz more.
Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious