Afere
Mljekari iz Karlovačke županije također u prosvjedu

Nije odveženo ni karlovačko mlijeko

objavljeno 15.2.2012. u 12,36
mljekari_1.jpg
  • mljekari_1.jpg
 
Karlovac - Već drugi dan ni mlijeko karlovačkih mljekara nije odvezeno u mljekaru. Tisuće litara moglo bi završiti u kanalizaciji.

Kako doznaje Radio Mrežnica, Vindijinim kooperantima mlijeko je uredno odvezeno. Činjenica da Dukat to nije učinio dodatno je ogorčila sve proizvođače u Karlovačkoj županiji.

Potvrdio je to za Radio Mrežnicu Davor Blažić, inače kooperant Vindije.

"Dukat nije pokupio mlijeko na našoj županiji, Križevačko - koprivničkoj itd.  i ljudi su jako revoltirani. Ima obitelji koje imaju puno krava i koje su morale baciti po dvije i pol tisuće litara mlijeka. Druga stvar da smo mi blokirali mljekare...", napominje Blažić.

Tako nije samo problem Dukatova najava snižavanja otkupne cijene mlijeka zbog koje mljekari prosvjeduju diljem Hrvatske. Karlovački proizvođači bili su na prosvjedu u Zagrebu i tvrde da Dukat nema razloga ne odvoziti njihovo mlijeko s obzirom da ni jedna mljekara u Hrvatskoj nije blokirana pa ni njihove.

Vlasnike zanima samo profit

Na pitanje što misli zašto se to radi, Blažić kaže kako je "ušao strani kapital i vlasnike zanima samo profit".

A kada se radi o zahtjevima mljekara tada napominje da otkupna cijena mlijeka nije najveći problem.

"Ne želim o ni višu cijenu ni ništa, samo želimo da nam ostane promemorija iz 2009. i da imamo prosjek EU i da nam je cijena mlijeka vezana uz euro. Svi smo mi uzeli kredite, mehanizaciju pokupovali i samo želimo nekakvu sigurnost", pojašnjava Blažić.

Novi sastanak u Vladi je u podne. Istovremeno dio predstavnika hrvatskih mljekara razgovarat će sa saborskim zastupnicima, a dio i dalje mirno prosvjedovati.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious