Sport
Taekwondo: Karlovački klub jučerašnjim demonstracijama otvorio novu sezonu provođenja svog programa

Krenula deveta sezona 'Sportskog odgoja'

objavljeno 14.9.2017. u 9,12
demonstracija_13092017_1.JPG
demonstracija_13092017_2.JPG
  • demonstracija_13092017_1.JPG
  • demonstracija_13092017_2.JPG
 
Karlovac - Jučerašnjim demonstracijama u vrtićima Novi centar, Grabrik, Rakovac i Švarča te Osnovnoj školi Švarča, Taekwondo klub Prana otvorio je devetu sezonu provođenja programa 'Sportski odgoj predškolaca i školaraca'.

Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa - forme, nožne tehnike na fokuserima, samoobranu te tehnike probojnosti, odnosno lomove dasaka koji su oduševili predškolarce. Podijeljen im je i promotivni materijal s informacijama o upisima u klub.

Klub je s provođenjem ovog programa započeo 2008. godine kao prevencijom čestih poremećaja u ponašanju kod djece, poput agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajderskog ponašanja, nedruštvenosti i niske razine samopouzdanja. Razvojni program usmjeren je na djecu uzrasta od 4 godina te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga, već osnovnih sportskih aktivnosti (osnovne taekwondo tehnike, sportske igre, poligoni, zabava), te da je to program koji nije samo usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

Zbog velikog interesa djece za upis u klub, formirane su dodatne grupe pa svi zainteresirani mogu kontaktirati trenera Gorana Cvitka na 091 552-0146 i doći u prostor kluba u Senjskoj 59 u Karlovcu.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious