Županija
Obrtnici oživljavaju karlovačku Zvijezdu od 19. do 22. rujna

Više od 80 izlagača na 14. Obrtničkom sajmu

objavljeno 13.9.2017. u 11,13
obrt_sajam_1.JPG
obrt_sajam_2.JPG
obrt_sajam_3.JPG
  • obrt_sajam_1.JPG
  • obrt_sajam_2.JPG
  • obrt_sajam_3.JPG
 
Karlovac - Više od 80 izlagača sudjelovat će ove godine na 14. Obrtničkom sajmu u Karlovcu. Istovremeno će okupiti i dvadesetak sudionika na 4. Sajmu ekoloških proizvoda, a po prvi puta će se održati i Sajam kontinentalnog turizma i prateće industrije te 1. Smotra vivodinskih vinara.

- Zvijezda će ponovo biti središte zbivanja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnik Karlovca Ivan Mrzljak. Grad se prvi puta uključio u suorganizaciju ove manifestacije jer, kako je istaknuo, na taj način žele naglasiti potporu razvoju obrtništva.

A Obrtnički sajam i Sajam eko proizvoda bit će otvoreni u utorak 19. rujna u 17 sati na Starom placu čemu će prisustvovati i potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić.

Ljekovito bilje, med, voće, povrće, Etična banka, Savjetodavna služba, Pučko otvoreno učilište Karlovac s programima obrazovanja za zanimanja u poljoprivredi, izložba strojeva, degustacije... sve to bit će dio Sajma ekoloških proizvoda.

Ovoga puta više prostora pod šatorom dato je strukovnim školama. U tri dana predstavljat će se MIOŠ, TUŠ, Šumarska i Tehnička škola iz Karlovca te Obrtnička i tehnička škola Ogulin. Poseban dan za prezentaciju strukovnih zanimanja s radionicama i pokaznim vježbama predviđen je u petak 22. rujna od 11 do 18 sati.

- Ciljano smo išli na škole kako bi stavili naglasak na strukovno obrazovanje koje je budućnost razvoja naše države.

Nakon što ova dva sajma završe u petak, za vikend će na Starom placu vrata otvoriti prvi Sajam konktinentalnog turizma i prateće industrije te prva Smotra vivodinskih vinara. Otvorenje sajma turizma je u subotu u 12 sati, a navečer je za sve posjetitelje organiziran koncert Slavonskih lola.

Četvrtak je rezerviran za Ceh frizera i kozmetičara te Ceh cvjećara, a srijeda za Ceh građevinara.

Sajam će biti otvoren od 9 do 22 sata. Večer je rezervirana za zabavni program, a sve će pratiti i ugostiteljska ponuda.

Predsjednik Županijske obrtničke komore Darko Stanković najavio je da će po završetku ovogodišnjeg Obrtničkog sajma Gradu ponuditi suradnju i novu viziju manifestacije. Ideja je da se ona proširi i na sporedne ulice u Zvijezdi s obzirom da je interes izlagača svake godine sve veći pa će Trg bana Jelačića vrlo brzo postati pretijesan za sve koji se žele predstaviti.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious