Županija
Statistika Zavoda za zapošljavanje

Broj nezaposlenih u Karlovačkoj županiji pao

objavljeno 13.9.2017. u 8,44
zidar_1.JPG
  • zidar_1.JPG
 
Karlovac - Broj nezaposlenih na karlovačkom području prošlog mjeseca pao je u odnosu na mjesec ranije. Najviše je nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom.

Točnije, na kraju prošlog mjeseca na Zavodu za zapošljavanje u Karlovcu bilo je 5 324 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na mjesec ranije - smanjenje za 2,4% tj. za 133 nezaposlene osobe.

U odnosu na isti period prošle godine, došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 24,9% tj. za 1 761 nezaposlenu osobu.

Udio nezaposlenih po stupnju obrazovanja

Ako uzmemo u obzir stupanj obrazovanja, na popisu nezaposlenih našle su se 533 osobe bez škole i s nezavršenom osnovnom školom, dok su se tu našle i 1372 osobe sa završenom osnovnom školom te 1548 osoba koje su završile srednju školu za KV i VKV radnika. Onih koji su završili srednju školu u trajanju 4 i više godina bilo je 1212. Kako Gaussova krivulja nalaže, tako je bilo 320 nezaposlenih koji su završili prvi stupanj fakulteta, stručni studij i višu školu te 339 onih koji su završili fakultet, akademiju, magisterij ili doktorat.

Stanje u Republici Hrvatskoj

U Republici Hrvatskoj na zavodu za zapošljavanje krajem prošlog mjeseca bila je evidentirana 171 351 nezaposlena osoba što je povećanje od 0,7% u odnosu na protekli mjesec, te smanjenje od 19,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious