Županija
Uskoro

Odlagalište u Bosiljevu bit će sanirano

objavljeno 12.9.2017. u 11,20
smeće_bosiljevačko 01.jpg
  • smeće_bosiljevačko 01.jpg
 
Bosiljevo - Općina Bosiljevo u rebalansu će osigurati novac za sanaciju divljeg odlagališta otpada u šumi prema Grabrku na koje su jučer upozorili mještani. A kako taj prostor opet ne bi bio zagađen baš će svi stanovnici općine dobiti kante za komunalni otpad.

Rekao je za Radio Mrežnicu načelnik Bosiljeva Josip Kasun. - Na sreću opasnog otpada nema pa će posao sanacije povjeriti dugoreškoj Čistoći.

- Nije to odlagalište nekih većih razmjera. Uglavnom se to odnosi na otpad proizveden u kućanstvima. Na tom smetlištu nema opasnog otpada. Osigurat ćemo u rebalansu ove godine sredstva, kontaktirali smo već i Čistoću iz Duge Rese i oni će izaći na lice mjesta. Napravit ćemo i troškovnik, ako treba i nekakve geodetske snimke količine tog otpada i do vjerujem do konca godine sanirati tu lokaciju odnosno odvesti smeće tamo gdje i pripada - na odlagalište Ilovac.

A kako bi spriječili da se ovo odlagalište ponovo napuni smećem, Općina će napraviti izmjene u novom koncesijskom ugovoru za odvoz i zbrinjavanje otpada. Kante će tako morati imati svi stanovnici, htjeli to ili ne.

- U pripremi smo novog natječaja za dodjelu koncesije za odvoz i zbrinjavanje smeća s područja općine Bosiljevo i sasvim sigurno ćemo uključiti ama baš svako domaćinstvo s područja općine. Na žalost to do sada nije bio slučaj, a upravo uz neposrednu lokaciju ovog divljeg odlagališta su naselja tj. domaćinstva koja nisu u sustavu odvoza. Postavit ćemo se vrlo oštro i svaka kuća će biti zadužena s kantom, bez obzira hoćeli biti otpora ili ne, zaključio je Kasun.

Podijeli vijest s drugima: Facebook Yahoo! Buzz Yahoo! Buzz reddit digg StumbleUpon Delicious